Alaska malamute

Alaska Malamute

De Alaska Malamute is één van de oudste arctische sledehonden. Het is een sterke compact gebouwde hond met een diepe borst en een sterk, goed gespierd lichaam. Zijn houding is trots. Het hoofd rechtop en levendige ogen die belangstelling en nieuwsgierigheid tonen. Hij is niet bestemd om als race-sledehond in snelheidswedstrijden te wedijveren.

Deze hond is een aanhankelijke, vriendelijke hond, geen eenmanshond. Hij is een trouwe aanhankelijke kameraad. Ook speels op uitnodiging. Maar in het algemeen indrukwekkend door zijn waardigheid wanneer hij volwassen is.

deze actieve hond heeft veel beweging nodig dus hou hier zeker rekening mee. hij vind andere honden ook niet altijd aardig en door zijn dominante, arrogante gedrag is dat wederzijds wat u relatie met andere hondenbezitters niet ten goede komt. Door een goede, gevarieerde, sociale opvoeding is hier vaak veel aan te doen.

Alaska Malamute

Afkomst:

De Alaska Malamute is de oudste inheemse Amerikaanse hond en stamt dus mogelijk af van honden die aan het begin van onze jaartelling Aziatische volkeren vergezelden die via de Straat Bering Noord Amerika binnentrokken. Eeuwenlange aanpassingen aan de barre weersomstandigheden in het hoge noorden maakte hem de ideale hond voor de Eskimostam van de Mahlemuts. Hij trok hun zware vrachtsleden. Hij ging ook mee op jacht en was door zijn vriendelijk, zacht karakter prettig gezelschap.

In de jaren voor de Eerste wereldoorlog nam de vraag naar deze honden zo enorm toe dat het ras dus snel verviel. Tussen de twee wereldoorlogen waren het vooral Arthur Walden en zijn opvolgster Eva Seeley die het ras dus van de ondergang redden. In 1935 werd het erkend door de American Kennel club. De herziene standaard werd in 1960 door de A.K.C erkend en door de FCI als zodanig overgenomen.

De uiterlijke kenmerken:

De schedel is breed en matig gewelfd tussen de oren, naar de ogen toe geleidelijk versmallend en aan de bovenkant vlakker wordend er moet een lichte groef tussen de ogen zijn.

Het lichaam is compact gebouwd, maar niet te kort in de lenden. Het vertoont geen overtollig gewicht en de beensubstantie is dus in goede verhouding met de lichaamsgrootte.

Het haar: de Malamute heeft een dikke, grove bovenvacht, nooit lang en zacht. De ondervacht is zeer dicht ingeplant. Ook vettig en wollig. De bovenvacht varieert in lengte evenals de ondervacht. De vacht is relatief kort tot middellang langs de flanken en wordt wat langer om de schouders en hals.

Kleur van de Alaska Malamute variëren van lichtgrijs tot zwart. Met alle tussentinten en sabel en de schakering van sabel naar rood. Kleurencombinaties zijn toegestaan in de ondervacht , gezichtsafteking en de overgangen tussen het wit op het onderlichaam en de donkerelichaamskleur.

Het gangwerk van de Alaska Malamute is gelijkmatig, evenwichtig en dus krachtig. Hij is behendig voor zijn grootte en lichaamsbouw.

Grootte en gewicht van de Alaska Malamute:

Schofthoogte: Reuen 64 cm. Teven 59 cm.

Gewicht: Reuen 38 kg. Teven 34 kg.

Land van herkomst is Verenigde Staten.

Alaska Malamute behoort tot de rasgroep 5.

AMAZON DIERENVOEDING EN BENODIGDHEDEN KLIK HIER