Beste hondenbrokken van nu. Onze top-5 hier uitgelicht!

Beste hondenbrokken snel overzicht!

Beste hondenbrokken

1.

Kivo hondenbrokken

Beste hondenbrokken

2.

Royal canin hondenbrokken

Beste hondenbrokken

3.

Eukanuba hondenbrokken

4.

Purina hondenbrokken

pro plan hondenvoeding

5.

Pro-plan hondenbrokken

Beste hondenbrokken

6.

Pedigree hondenbrokken

Hondenbrokken zijn misschien wel één van de meest belangrijke producten die jij voor jouw hond kan aanschaffen. Dit is omdat je trouwe viervoeter een paar keer per dag moet eten, en voeding is namelijk – net als bij mensen – een essentieel onderdeel van de gezondheid van je hond. Tegenwoordig zijn er namelijk zoveel verschillenden producten op de markt dat het wel eens lastig kan zijn om de juiste hondenbrokken uit te zoeken. In dit artikel gaan we verschillende soorten hondenbrokken vergelijken en de beste voor u uitkiezen dit op basis van verschillende aspecten. Veel leesplezier. 

Wat zijn hondenbrokken?

Dit zijn kleine, harde brokken die worden gemaakt van samengeperste, gedroogde, gemalen granen en vlees die nodig zijn voor honden. Ze zijn bedoeld als een complete en aanvullende voeding voor honden en worden vaak gebruikt als een alternatief voor vers vlees en andere verse voedingsmiddelen. Deze worden geproduceerd in een verscheidenheid aan smaken en formules om te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende rassen, leeftijden en activiteitenniveaus van honden. Ze worden afgesloten in zakken of blikken en kunnen worden gevoerd aan honden van alle leeftijden, van pup tot volwassen.

Welke verschillende soorten hondenbrokken zijn er?

Er zijn verschillende soorten hondenbrokken die geschikt zijn voor honden van alle    leeftijden en rassen. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

 • Droge hondenbrokken: Dit zijn hondenbrokken die gemaakt zijn van gedroogd vlees, granen, groenten en andere voedingsstoffen. Ze zijn gemakkelijk te bewaren en kunnen worden gegeven als hoofdmaaltijd of als aanvulling op een vers voedingspatroon.-
 • Natte hondenbrokken: Deze zijn gemaakt zijn van gekookt vlees, groenten en andere voedingsstoffen en zijn verpakt in blikken of zakjes. Ze bevatten vaak meer vocht dan droge hondenbrokken, wat handig kan zijn voor honden die niet genoeg drinken.-
 • Senior hondenbrokken: Deze zijn speciaal ontwikkeld zijn voor oudere honden en die aangepaste hoeveelheden voedingsstoffen bevatten die aansluiten bij hun specifieke behoeften.-
 • Pup hondenbrokken: Deze zijn speciaal ontwikkeld zijn voor puppy’s en die aangepaste hoeveelheden voedingsstoffen bevatten die aansluiten bij hun specifieke behoeften.-
 • Light hondenbrokken: Deze zijn met een lager vetgehalte die speciaal ontwikkeld zijn voor honden die op dieet moeten of gewicht willen verliezen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het geven van brokken alleen een onderdeel is van een goed voedingspatroon voor uw hond. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de leeftijd, grootte, activiteitenniveau en eventuele gezondheidsproblemen van uw hond bij het kiezen van de juiste hondenbrokken. Het is altijd het beste om de voedingsrichtlijnen op de verpakking van de hondenbrokken te volgen en om advies te vragen aan een dierenarts of een andere professioneel op het gebied van huisdiervoeding.

Waar op letten bij de aankoop van brokken voor je hond?

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij de aankoop van hondenbrokken:

 • Ingrediënten: Kijk naar de lijst met ingrediënten op de verpakking van de hondenbrokken. Zoek naar hondenbrokken met vlees als hoofdingrediënt en vermijd hondenbrokken met veel granen of andere vulstoffen.
 • Voedingswaarde: Kijk naar de hoeveelheid eiwit, vetten en koolhydraten op de verpakking van de hondenbrokken. Zoek naar hondenbrokken met een hoog eiwitgehalte en een laag koolhydraatgehalte.
 • Leeftijd en ras: Kies hondenbrokken die speciaal ontwikkeld zijn voor de leeftijd en het ras van uw hond. Puppy hondenbrokken bevatten bijvoorbeeld meer eiwitten en andere voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van jonge honden.
 • Gezondheidsproblemen: Als uw hond bepaalde gezondheidsproblemen heeft, zoals allergieën of overgewicht, kies dan hondenbrokken die aangepast zijn aan de specifieke behoeften van uw hond.
 • Budget: Bedenk hoeveel u kunt uitgeven aan hondenbrokken en zoek naar een merk dat binnen uw budget past. Houd er rekening mee dat sommige hondenbrokken duurder zijn vanwege het gebruik van hoogwaardigere ingrediënten of het feit dat ze speciaal ontwikkeld zijn voor bepaalde doelgroepen.                                                                                                                                                      Het is altijd het beste om advies te vragen aan een dierenarts of een andere professioneel op het gebied van huisdiervoeding voordat u een nieuw merk brokken koopt. Zij kunnen u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor het voedingspatroon van uw hond.

Hoe bewaar je best brokken voor je hond?

Het is belangrijk om hondenbrokken op een goede manier te bewaren om te voorkomen dat ze aangetast worden door vocht, vuil of andere contaminatie. Hier zijn enkele tips om hondenbrokken op een goede manier te bewaren:

 • Gebruik een luchtdichte verpakking: Bewaar hondenbrokken in een luchtdichte verpakking, zoals een hermetisch afsluitbare zak of een luchtdichte bak met deksel. Dit zorgt ervoor dat de hondenbrokken vers blijven en dat er geen vocht of vuil bij kan komen.-
 • Zet hondenbrokken op een koele en droge plaats: Bewaar hondenbrokken op een koele, droge plaats, zoals in een keukenkast. Vermijd het bewaren van hondenbrokken in de buurt van warmtebronnen of in een vochtige ruimte, zoals een kelder of een vochtige garage.-
 • Leg hondenbrokken buiten het bereik van huisdieren: Zorg ervoor dat hondenbrokken buiten het bereik van uw hond en andere huisdieren worden bewaard, om te voorkomen dat ze onbedoeld worden opgegeten.-
 • Bewaar hondenbrokken op een hygiënische manier: Maak regelmatig de verpakking van de hondenbrokken schoon om ervoor te zorgen dat er geen vuil of bacteriën in de verpakking terechtkomen.

  Het is ook belangrijk om de houdbaarheidsdatum van hondenbrokken in de gaten te houden en om hondenbrokken te vervangen als ze over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Als u twijfelt of hondenbrokken nog goed zijn, is het het beste om ze weg te gooien en nieuwe hondenbrokken te kopen.

   
   
   

Hoeveel keer per dag geef je u hond brokken?

Het aantal keer per dag dat u uw hond brokken geeft, hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd, grootte, activiteiten niveau en eventuele gezondheidsproblemen van uw hond.

In het algemeen gelden de volgende richtlijnen voor het geven van hondenbrokken:

– puppy’s: Deze hebben vaak meer eiwitten en andere voedingsstoffen nodig om te groeien en te ontwikkelen. Ze kunnen daarom meerdere keren per dag hondenbrokken krijgen, afhankelijk van hun leeftijd en grootte. Overleg met een dierenarts of een andere professioneel op het gebied van huisdiervoeding voor advies.-

Volwassen honden: Volwassen honden kunnen doorgaans twee keer per dag hondenbrokken krijgen, als onderdeel van een goed uitgebalanceerd voedingspatroon.

Oudere honden: Oudere honden kunnen soms minder eten en kunnen daarom minder hondenbrokken nodig hebben. Overleg met een dierenarts of een andere professioneel op het gebied van huisdiervoeding voor advies.                                                                       

 

 Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hond voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat uw hond altijd toegang heeft tot vers drinkwater.

Beste hondenbrokken top-5

1. Kivo hondenbrokken

Beste hondenbrokken
 • Hoge kwaliteit
 • Lang genoeg houdbaar
 • Goede service
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

Onze vertrouwde brokjes hebben vanaf heden een verbeterde glutenvrije receptuur. De basis is hetzelfde, maar er zijn een paar heerlijke foodies toegevoegd én alle gluten zijn eruit gehaald. Dit omdat gluten vaak een eiwit zijn waar honden minder goed op reageren. Daarnaast zijn er zoveel mooiere voedzame ingrediënten, dat we deze konden missen!

Het nummer 1 ingrediënt in deze brokjes is gedroogde kip. Het verteringsstelsel van onze harige vriendjes gaat namelijk het beste op zoveel mogelijk vlees of vis! We zorgen ervoor dat het percentage dierlijke eiwitten altijd hoger is dan de rest.

Verder barst deze smakelijke maaltijd van de natuurlijke ingrediënten, zit ‘ie bommetje vol vitaminen en mineralen en is geschikt voor alle rassen.

Deze brok is koudgeperst en geproduceerd zonder fratsen.
Dat wil zeggen vrij van:

 gluten( zoals tarwe, gerst, rogge, spelt)
 soja
 suiker
 zout
 kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen
 kunstmatige anti-oxidanten
 onnodige vulmiddelen

Omdat we de brokjes op een lagere temperatuur persen, lopen de voedingsstoffen minder schade op. Zo blijven ze optimaal beschikbaar voor jouw pluizenbol.
Deze brok is verrijkt met zalmolie en prebiotica. Ook bevat het groenten, fruit en voedzame botanicals zoals

  erwt

  wortel

  banaan
  appel
  cranberry
  brandnetel
  peterselie

2. Royal canin hondenbrokken

Beste hondenbrokken
 •  Zorgt voor een mooie vacht
 • Milieuvriendelijke verpakking
 •  Snel bezorgd
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

3. Eukanuba hondenbrokken

Beste hondenbrokken
 • Hoge kwaliteit
 • Wordt goed verteerd
 • Hoogwaardige grondstoffen
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Eukanuba’s beste hondenvoer voor volwassen grote rassen, aanbevolen voor grote honden zoals Duitse herders, labradors, rottweilers en golden Retrievers, is samengesteld met een verlaagd vetgehalte dat het behoud van een optimaal gewicht bevordert om de gewrichten te ontlasten. Verder bevat het natuurlijke bronnen van Glucosamine voor gezonde gewrichten. Eukanuba Adult droog hondenvoer voor grote rassen bevat hoogwaardige dierlijke eiwitten (kip is het belangrijkste ingrediënt), vetten, koolhydraten, vezels en belangrijke vitaminen en mineralen voor de gezondheid en het welzijn van uw volwassen hond van een groot of zeer groot ras. Het voer is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en wordt aanbevolen door topfokkers om uw hond een 100% volledig en uitgebalanceerd dieet te geven. Ieder dieet van Eukanuba Adult droge hondenvoeding bevat de 3D DentaDefense-technologie en reinigt daardoor met iedere hap, vermindert de opbouw van tandsteen tot wel 80%* en helpt uw hond een gezond gebit te houden.
 resultaten kunnen variëren.

4. Pro-plan hondenbrokken

pro plan hondenvoeding
 • Top product
 • Lang houdbaar
 • Licht verteerbaar
 • Zak is niet afsluitbaar

Productbeschrijving

 

Volledig diervoeder voor volwassen honden.

Productinformatie
Adult Original is speciaal samengesteld om volwassen honden een complete en uitgebalanceerde voeding te bieden, die beantwoordt aan hun specifieke behoeften en die hun lichaamsgewicht op peil helpt te houden.PRO BIFIDUS


Bevat een speciale bron van prebiotica waarvan aangetoond is dat het de bifida bacteriën laat toenemen, voor een betere balans van de darmflora. Het helpt ook de cellen van de darmen te voeden voor een gezonder spijsverteringskanaal.PRO IMMUNE


Met hoge gehaltes vitamine E & C om een sterk immuunsysteem te ondersteunen.HUID & VACHT

 

Met belangrijke ingrediënten, zoals omega 3- & 6-vetzuren, om een gezonde huid en een glanzende vacht te ondersteunen en om uw hond te helpen beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Wij raden aan om de ideale lichaamsconditie van uw hond te behouden en overgewicht te vermijden. Onze voedingsaanbeveling is enkel een richtlijn. Om de ideale lichaamsconditie van uw hond te behouden, verhoogt of verlaagt u de dagelijkse hoeveelheid met 10-15%, naargelang de leefomstandigheden, het activiteitsniveau en de fysieke conditie van uw hond.

5. Pedigree hondenbrokken

Beste hondenbrokken
 • Hoge kwaliteit
 • Lang houdbaar
 • Prima prijs
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

Elk ingrediënt in onze Vital Adult brokken is zorgvuldig geselecteerd om jouw volwassen hond 100% complete en uitgebalanceerde voeding voor te kunnen zetten – elke maaltijd weer.

Verkrijgbaar in verschillende soorten & smaken

 

Elke dag hetzelfde eten kan voor je hond best saai zijn. Daarom hebben we al deze ingrediënten verwerkt in zowel brokken als nat voer en in verschillende smaken. En omdat niet elke hond dezelfde grootte, leeftijd of caloriebehoefte heeft, hebben we voor elke hond speciaal afgestemde voeding gemaakt!

Dit product is geschikt voor een volwassen hond en bevat 10 kg in de smaak kip.

Bekijk de productspecificaties voor de samenstelling van de ingrediënten een aanbevolen voedingsadvies passend bij het gewicht van je hond.

Ondersteunt de vier basisbehoeften van je hond

 

Elke hond heeft vier universele basisbehoeften: een gezonde huid & vacht, een sterk afweersysteem, een soepele verteerbaarheid en een sterk en gezond gebit. Volgens dierenartsen komen de meeste gezondheidsproblemen bij honden helaas ook het vaakst voor bij deze basisbehoeften. Daarom zijn de producten uit de Vital Protection lijn van Pedigree wetenschappelijk ontwikkeld om deze behoeften te ondersteunen.

 Sterk & gezond gebit
Onze brokjes zijn speciaal ontwikkeld om het kauwen te bevorderen en zo tanden en tandvlees in topconditie te houden. En bovendien is er geen suiker toegevoegd.

 Goede spijsvertering
De brokjes bevatten natuurlijke vezels die bijdragen aan een gezonde voedselvertering en proteïnen van hoge kwaliteit die mild zijn voor de maag van je hond.

Gezonde huid & glanzende vacht
Onze recepten bevatten zink en zonnebloemolie, een natuurlijke bron van omega 6 helpt de huid en de vacht van je hond te voeden.

 Sterk immuunsysteem
De brokjes zijn verrijkt met vitamine E en mineralen die een sterk afweersysteem ondersteunen.

        

Onze brokjes zijn speciaal ontwikkeld om het kauwen te bevorderen en zo tanden en tandvlees in topconditie te houden. En bovendien is er geen suiker toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *