Beste hondenharnas van nu! Ontdek hier wat een goed hondentuig is.

Beste hondenharnas snel overzicht!

Beste hondenharnas

1.

s.old Hondentuigje

Beste hondentuigje

2.

MM Brands Hondentuig

Beste hondentuig

3.

Julius-K9 IDC Powertuig

Beste hondenharnas

4.

Filo Anti Trek Hondentuig

beste hondentuig

5.

PetsPro Hondentuigje

6.

Hurtta Padded Tuig Y-Model

Trekt je hond geregeld als je er mee ga wandelen? dan is een hondenharnas hier wel een goede oplossing voor, niet dat dit het probleem helemaal gaat oplossen maar dit ontlast wel de nek van je hond. Ook geeft dit je hond meer bewegingsvrijheid. In dit artikel kom je te weten welke de beste hondenharnassen zijn en waar je op moet letten bij de aankoop ervan. Veel leesplezier.

Welke verschillende soorten hondenharnassen zijn er?

Er zijn verschillende soorten hondenharnassen die gebruikt kunnen worden, afhankelijk van wat voor soort activiteit je met je hond wilt doen. hieronder volgt een lijst met een aantal populaire soorten hondenharnassen:

 • Wandelharnas: Dit harnas heeft vaak een handvat aan de bovenkant, zodat je hond gemakkelijk kunt optillen als dat nodig is.

 • Autoharnas:  Deze is vaak steviger dan een wandelharnas, zodat je hond kan worden beschermd voor elk letsel bij een ongeval.

 • Hondenrugzak: Zeer handig als je met je hond gaat wandelen en wat spullen mee wilt nemen.

 • Trekharnas: Dit is een harnas dat speciaal is ontworpen voor honden die aan sledehondentochten meedoen of andere activiteiten waarbij ze een bepaald gewicht moeten trekken. Dit andere harnas is vaak steviger en groter dan harnassen.

 • Zwemharnas: Harnas voor honden die graag zwemmen. Dit harnas is vaak gemaakt van neopreen of een ander soort waterafstotend materiaal en heeft vaak andere hulpmiddelen om de hond te helpen zich in het water te verplaatsen.

Wat is beter een harnas of een halsband?

Het is moeilijk om te zeggen wat beter is voor een hond, omdat het afhangt van de specifieke behoeften en omstandigheden van de hond. In sommige gevallen kan een hondenharnas beter zijn omdat het de druk op de hals van de hond vermindert en meer ondersteuning biedt aan de borst en ribben van de hond. Dit kan vooral nuttig zijn voor honden met kleinere of gevoeligere halsjes of voor honden die hard trekken aan de lijn. Aan de andere kant kan een halsband beter zijn voor honden die goed luisteren en geen harde trekker zijn, omdat het gemakkelijker te gebruiken is en minder beperkend kan zijn voor de bewegingsvrijheid van de hond.

wat zijn de voordelen van het beste hondenharnas?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een hondenharnas voor je hond:

 • Vermindert de druk op de hals van de hond: Een hondenharnas verdeelt de druk over een groter gebied, wat de druk op de hals van de hond verkort. Dit kan vooral nuttig zijn voor honden met kleinere of gevoeligere halsjes.

 • Het biedt meer ondersteuning aan de borsten en ribben van de hond: Een hondenharnas kan de borsten en ribben van de hond ondersteunen, wat vooral nuttig kan zijn voor oudere honden of honden met gewrichtsproblemen.

 • Het kan helpen om het trekken aan de lijn te verminderen: Een hondenharnas kan helpen om het moeilijk trekken aan de lijn te verminderen door de druk te verdelen over een groter gebied.

 • Het kan de bewegingsvrijheid van de hond niet beperken: In tegenstelling tot een halsband, kan een hondenharnas de bewegingsvrijheid van de hond niet beperken. Dit kan vooral nuttig zijn voor honden die veel bewegen of spelen.

Waar let je op bij de aankoop van je beste hondenharnas?

Er zijn een paar belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kopen van een hondentuig:

 • Passend formaat: Zorg ervoor dat het tuig goed past bij de grootte en vorm van je hond. Het tuig moet comfortabel zitten en niet te strak of te los zijn.

 • Sterke en veilige sluiting: Het tuig moet goed sluiten en zeker niet loslaten tijdens het wandelen of het spelen van je hond. Kijk ook of de sluiting veilig is, zodat je hond niet uit het tuig kan ontsnappen.

 • Duurzaamheid: Zorg ervoor dat het tuig gemaakt is van stevig en duurzaam materiaal, zodat het lang mee kan gaan.

 • Reflecterende elementen: Als je vaak in het donker of in slecht verlichte gebieden wandelt, is het handig om een tuig te kiezen met reflecterende elementen. Dit zorgt ervoor dat je hond beter zichtbaar is voor andere weggebruikers.

 • Comfort: Kijk of het tuig comfortabel zit voor je hond. Het tuig mag niet te strak zitten en de naden mogen niet in de huid drukken.

 • Geschiktheid voor jouw hond: Sommige tuigen zijn beter geschikt voor bepaalde rassen of activiteiten. Bekijk welk tuig het beste past bij de behoeften van je hond.

Beste hondenharnas top-5

1. s.old Hondentuigje

Beste hondenharnas
 • Handig in gebruik
 • Sterk
 • Mooi design
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

Trekt je hond veel aan de lijn of ben je op zoek naar een kwalitatief goed hondentuigje? De hondentuigjes van S.old kenmerken zich door het ergonomische design en de hoogwaardige kwaliteit. Het Y vormige ontwerp geeft je hond optimale bewegingsvrijheid en zorgt voor een gelijke drukverdeling. De unieke borstbevestigingsclip aan de voorzijde van het tuigje verminderd trekken, omdat je de hond naar de zijkant kunt corrigeren. Op deze manier wordt de hond gestimuleerd om zijn aandacht weer op zijn baas te richten en wordt onnodige verstikking voorkomen.

Plus en Minpunten


 Ergonomische pasvorm voor optimaal draakgemak
 Voorzien van anti-trek borstbevestigingsclip
 Ruime bewegingsvrijheid, geen druk op gewrichten
 Een verkeerde maat tuigje kan je hond lichamelijke problemen geven

Eenvoudig in gebruik


Het tuigje loopt als een Y-vorm over de borst van je hond heen. Een voordeel hiervan, is dat de schouders en voorpoten helemaal vrij zijn en de druk beter wordt verdeeld. Bij het omdoen gaat het tuigje over de kop van je hond heen en is deze vast te zetten met 2 buiksluitingen. (Je hond hoeft hierbij géén voorpoot op te tillen) De juiste pasvorm is doormiddel van 4 verstel punten eenvoudig in te stellen.

Zacht en ademend materiaal


De buitenzijde van het tuigje is gemaakt van een stevige kwaliteit nylon welke tevens waterafstotend is. De binnenzijde bevat een zachte vulling van katoen welke ademend is, dit voorkomt onnodige huidirritaties.

Reflecterende naden


Door de reflecterende naden ben je ook in het donker zichtbaar voor andere weggebruikers.
Let wel op dat de naden alleen oplichten als er een lichtbron op schijnt. Gebruik voor extra zichtbaarheid in het donker een hondenlampje.

Anti-trek systeem


Naast de gebruikelijke rugbevestigingsclip bevat dit tuigje ook een borstbevestigingsclip wat trekken verminderd. Omdat je met een borstbevestiging de hond naar de zijkant corrigeert zal deze geen mogelijkheid meer hebben om in het tuigje te gaan ‘hangen’ wat kokhalzen en verstikking voorkomt. De hond zal na wat oefenen begrijpen dat hij zijn aandacht weer op zijn baas moet richten. Voor acute correcties kun je de handgreep gebruiken op de rugzijde van het tuigje.

Onderhoud


Het tuigje is op een handwas te reinigen, gebruik hiervoor enkel water, groene zeep of Biotex. Laat het tuigje voor gebruik goed drogen om schuren te voorkomen.

2. MM Brands Hondentuig

Beste hondentuigje
 • Makkelijk aan te doen
 • Sluit perfect aan
 • Goed te sluiten
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Met het MM Brands hondentuig wordt de druk niet uitgeoefend op de nek, maar verdeeld over de borstkas van de hond. De krachtimpact wordt zo beter verdeeld waarmee de dagelijkse wandeling zachter en minder vervelend is voor jouw trouwe viervoeter.

 

Geniet van een ontspannen wandeling


Het wandelen met je hond is niet altijd even ontspannend. Denk bijvoorbeeld aan een kat in de boom waar je hond naar wil blaffen. Op zo’n moment is het moeilijk om je hond altijd netjes aan de lijn te laten lopen. Met een hondentuig trek je gemakkelijk je hond weer op zijn juiste plek zonder dat je hem pijn doet aan zijn hals.Voorkom lichamelijke klachten bij je hond


Wanneer je gebruik maakt van een halsband of een verkeerd passend hondentuig kunnen er verschillende lichamelijke klachten optreden, zoals: hoofdpijn, blauwe plekken, beschadiging van het strottenhoofd/luchtpijp, verschoven nekwervels, gezwollen klieren en ontstekingen. Klinkt niet fraai, toch? Juist daarom is het éxtra belangrijk om te zorgen voor het juiste riempje voor jouw hond.Gemaakt van stevig en luchtig materiaal


Wanneer je hond lekker aan het ravotten is in het bos wil je natuurlijk niet dat hij oververhit raakt. Daarom zijn de MM Brands Hondentuigjes gemaakt van luchtig én stevig materiaal waardoor je het tuigje zelfs tijdens het rennen aan kunt laten, zelfs zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat hij kapotgaat.

3. Julius-K9 IDC Powertuig

Beste hondentuig
 • Kunstleer ipv stof
 •  Sluit goed aan op het lichaam
 • Goede kwaliteit
 • Klittenband krult soms

Productbeschrijving

 


Optimale controle en comfort voor wandelingen in dorp of stad Met het Julius-K9 IDC® Powertuig ga je veilig op pad, tijdens vroege ochtendwandelingen, drukke dagen en de momenten dat je de tijd hebt om van je gebruikelijke route af te wijken. Een tuig waar je altijd op kunt rekenen en dat ontzettend makkelijk in gebruik is. Je trekt het namelijk in één vlotte beweging aan.De juiste controle over jouw hond, zonder extra kracht te hoeven zetten.


Dankzij de innovatieve techniek van het Julius-K9 IDC® Powertuig wordt de kracht die jij zet op de meest efficiënte manier overgebracht naar jouw hond. Doordat de borstband parallel loopt aan de riem in jouw hand kun je je hond laten stoppen of tegenhouden zonder onnodig veel kracht te zetten. De brede borstriem en het optionele borststuk zorgen ervoor dat de druk goed verdeeld wordt over de borstkas van de hond, voor een optimaal comfort.Voor elke hond het juiste formaat en design.


Om elke hond het optimale comfort te bieden, hebben we goed gekeken naar de specifieke afmetingen van honden én de hoek waarin de riem wordt gebruikt. Op basis daarvan hebben we verschillende structuren ontwerpen voor grote en kleine honden. Zo is er voor elke hond het juiste tuig. Bewegingsvrijheid en alle ruimte om te ademen: ons ‘groene zone ontwerp’. Het speciale ontwerp van de borstband zorgt ervoor dat het Julius-K9 IDC® Powertuig op de juist manier op de borst steunt. In tegenstelling tot bij halsbanden, worden de nek en hals van de hond niet belast. Daardoor kan de hond vrijuit, en op een gezonde manier, ademhalen én hebben de voorpoten alle bewegingsvrijheid.Robuust handvat voor het begeleiden van je hond


Met het handvat boven op het Julius-K9 IDC® Powertuig kun je jouw hond in elke situatie begeleiden en sturen. Bijvoorbeeld om hem tegen te houden, bij te sturen tijdens het wandelen, op de trap of bij het in- of uitstappen in de auto. Eenvoudig aan te trekkenNiets is fijner dan een hondentuig dat eenvoudig en snel aan te trekken is. Het Julius-K9 IDC® Powertuig kan met één enkele beweging aangedaan én aangepast worden. Robuust ontwerp voor dagelijks gebruikDit hondentuig is betrouwbaar én duurzaam dankzij de onbreekbare gesp, het gebruik van de beste materialen en de uiterst zorgvuldig, handmatig productie. De reflecterende elementen van het Julius-K9 IDC® Powertuig zorgen voor een goede zichtbaarheid.De hoogwaardige, OEKO-TEX gecertificeerde voering maakt het product een van de veiligste in zijn soort.

 
 Dankzij de praktische accessoires én de verwisselbare tekstlabels kun je dit tuig naar wens uitbreiden en personaliseren.
Het Julius-K9 IDC® Powertuig combineert meerdere innovaties en ontwikkelingen die volledig gericht zijn op gebruiksgemak voor hond en eigenaar. Deze perfectie komt voort uit onze 25 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van hondentuigen. Het comfort van onze ontwerpen zijn wetenschappelijk bewezen: de structuur verdeelt de kracht gelijkmatig over de borst in plaats van de nek.

4. Filo Anti Trek Hondentuig

Beste hondenharnas
 •  Goed verstelbaar
 • Snel geleverd
 • Makkelijk aan- en uit te doen
 • De lus waar de riem in komt is iets te klein

Productbeschrijving

Dit Filo hondentuigje met hondenriem biedt de oplossing voor ieder die opzoek is naar een kwalitatief hondenharnas en hondenriem. Het Y-vormige design van het hondentuig zorgt voor een goede drukverdeling en bewegingsvrijheid, zodat wandelen voor je hond een feestje wordt. De sterke metalen ring aan de voorkant van het tuigje zorgt ervoor dat je hond gecorrigeerd kan worden bij het trekken zonder je lieve viervoeter te verstikken. Aan de bovenkant bevind zich een ring voor normale bevestiging tijdens het uitlaten.

Dit hondenharnasis gemaakt vanhoogwaardig oxford nylon met hoge dichtheid en ademende voering voor optimaal comfort. Over het hele tuigje zijn extra reflecterende lijnen aangebracht die zorgen voor optimale zichtbaarheid. Daarnaast is het tuigje gemakkelijk te verstellen en bevat het drukknoppen met vergrendelfunctie zodat het tuigje niet per ongeluk los raakt,maximale veiligheid dus!

Bovendien draag je met jouw aankoop bij aan een betere wereld. Filo doneert 1% van de omzet aan Stichting Modestos die daarmee zwerfdieren in Griekenland te helpt aan een betere toekomst.

5. PetsPro Hondentuigje

beste hondentuig
 • Gesp sluiting bij nek en buik
 • Handig in gebruik
 • Sterk
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

 

Dit hondentuigje is gemaakt van comfortabel materiaal en dankzij de verstelbare banden sluit deze goed aan op jouw hond. Dit zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling.

 

DRUKVRIJ:

 

het hondentuig is drukvrij en biedt het hoogste comfort en veiligheid tijdens wandelingen. Het harnas drukt de borst en keel niet samen.

 

HOGE KWALITEIT:

 

 sterk drukvrij harnas met een extra handgreep gemaakt van hoogwaardige materialen: PP, polyester en katoen, waardoor het product solide en duurzaam is en lang meegaat.

 

EENVOUDIG AAN TE PASSEN:

 

 waardoor het mogelijk is om de maat snel aan te passen aan de omtrek van de nek en borst van uw huisdier. Het harnas is ook uitgerust met een extra handvat en een koordhaak.

 

REFLECTERENDE ELEMENTEN:

 

 het hondentuig is uitgerust met reflecterende elementen, die tot taak hebben de veiligheid te waarborgen – vooral tijdens wandelingen met uw huisdier in het donker – dan zal het dier veel beter zichtbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *