Beste stofzuiger voor dierenharen. Ontdek hem nu hier!

Beste stofzuiger voor dierenharen top-6

beste stofzuiger voor dierenharen

1.

Thomas-stofzuiger: voor huisdieren en dierenharen

beste stofzuiger voor dierenharen

2.

PHILIPS Stofzuiger XD3100/06 

stofzuiger voor hondenharen

3.

AEG CX7-2-S360 – Animal Edition

beste stofzuiger voor hondenharen

4.

Miele Complete C3 Cat & Dog 

beste stofzuiger voor hondenharen

5.

AEG LX7-2-ANIM Animal Edition 

stofzuiger hondenharen

6.

Miele Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine

Beste stofzuiger voor dierenharen, elke hondeneigenaar heeft er wel één nodig. Een hond verliest het hele jaar door wel haar waardoor deze op de vloer, tapijten en je zitbank komt te zitten. Daarom is een goede stofzuiger die deze  hondenharen opzuigt zeker geen overbodige luxe. In dit artikel ga ik jullie helpen om de beste stofzuiger voor dierenharen te vinden.

Waarom een stofzuiger voor dierenharen kopen?

De haren van je hond of kat zullen vooral op de vloer liggen maar als je hond of kat op de zetel ligt gaan de dierenharen ook daar op zitten. Deze zijn moeilijk te verwijderen met een gewone stofzuiger, je zult er veel kracht op moeten zetten om er toch wat van af te krijgen. Hierdoor zal je bank sneller afslijten. Met de beste stofzuiger voor dierenharen zal deze klus veel gemakkelijker gaan door de extra opzetstukken zoals de turboborstel of de dierenhaarborstel, ook heeft dit toestel meer zuigkracht als een gewone stofzuiger. Dit scheelt je ook weeral tijd en energie.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

 • Zuigkracht: Dit is wel bepalend voor het goed opzuigen van dierenharen uit je tapijt en bank.
 • Verschillende opzetstukken: De beste stofzuiger voor dierenharen zijn voorzien van verschillende opzetstukken zoals de turboborstel of dierenborstel. Dit om de klus sneller en gemakkelijker te klaren.
 • Filter: De meeste stofzuiger voor hondenharen zijn voorzien van een een HEPA filter dit is goed voor mensen met allergieën en ook om muffe geurtjes tegen te gaan.
 • Lengte van het snoer: Zodat je niet constant van stopcontact hoeft te wisselen.
 • Met of zonder zak: Een stofzuiger zonder zak scheelt weer de aankoop van de stofzuigerzakken en met een zak is weer praktisch dat je dit met het vuil samen kunt weggooien.

Top-5 beste stofzuiger voor dierenharen

beste stofzuiger voor dierenharen

1.

Thomas-stofzuiger: voor huisdieren en dierenharen

 • Stille stofzuiger
 • Extra lang snoer
 • Zakloos
 • Niks op aan te merken

Productbeschrijving

Deze Thomas-stofzuiger voor dierenharen verwijderdt krachtig haren en vuilsporen en reinigt tegelijkertijd voorzichtig je parket : de nieuwe THOMAS AQUA + PET& FAMILY PARQUET PRO combineert deze sterke punten in één apparaat.

De THOMAS AQUA+ PET & FAMILY PARQUET PRO ondersteunt overal waar hoogwaardig parket in het dierenhuishouden tijdbesparend gereinigd moet worden. Niet alleen met zijn waterfiltersysteem, dat stof- en vuildeeltjes stevig bindt en zorgt voor frisse ruimtelucht na het stofzuigen. De AQUA+ PET & FAMILY PARQUET PRO heeft een speciaal parketreinigingsmondstuk met doordachte functionaliteit. Het mondstuk heeft een verwijderbaar reinigingsdoek, dat tijdens het reinigingsproces fijn gedoseerd bevochtigd wordt met water. Dit verwijdert vuil van de vloer. Het restvocht wordt eenvoudig opgezogen en in het waterreservoir opgevangen. Deze mannier van vochtig vegen en stofzuigen in één handeling bespaart tijd en garandeert tegelijkertijd een grondige en zachte parketreiniging.

ZACHT VOCHTIGE PARKET REINIGING

Waardevolle parketvloeren worden voorzichtig vochtig gereinigd met het parketreinigingsmondstuk. Bevochtigde microvezelpads lossen vuil op. Stof, vuildeeltjes en restvocht worden opgezogen – stofzuigen, vochtig vegen en drogen in één handeling!

POWERZUIGEN

Met een maximaal bypassvermogen van 1700 watt is de PARQUET PRO van THOMAS een echte krachtstofzuiger.

Op deze manier worden dierenhaar, vuil en vlekken krachtig en moeiteloos verwijderd.

Welk materiaal ook is.

HAREN VERWIJDERING

Bekleding, tapijten en harde vloeren worden in een mum van tijd van dierenhaar verwijderd, zo kan je zorgeloos terug op de sofa plaats nemen.

VLEKKEN VERWIJDERING

Diep verwijdert de stofzuiger voor dierenliefhebbers vlekken van bekleding of tapijten. Met druk worden water en reinigingsoplossing op de vlek gespoten en in dezelfde bewerking weer opgezogen. De vlek is weg en het vuile water in de Aqua Filter opgevangen.

NATTE REINIGING

Harde vloeren en tegels kunnen nat gereinigd worden zonder voorafgaande te stofzuigen dankzij het speciale sproeidruksysteem. Gewoon opspuiten, schrobben, opzuigen en je bent klaar.

Praktisch en tijdbesparend

PARKET VOCHTIG REINIGEN

Stofzuigen, vochtig reinigen en drogen van parket en laminaat?! Geen probleem dankzij het speciale parketreinigingsmondstuk met microvezelpad.

Tijdens het reinigingsproces wordt de verwijderbare reinigingspad fijn gedoseerd bevochtigd met water, het vuil wordt opgelost en van de vloer verwijderd. Restvocht wordt in één handeling opgevangen in de Aqua-Filterbox.

FRISSE KAMERLUCHT

Geuren, allergenen, stof en vuil worden in het water gebonden en keren niet via de afvoerlucht terug naar de ruimte. Bovendien komt er een licht bevochtigde lucht vrij.

Het resultaat:

Merkbaar opgefriste kamerlucht dankzij het unieke AQUA-filter.

stofzuiger voor hondenharen

2.

AEG CX7-2-S360 – Animal Edition

 • Licht
 • Makkelijk in gebruik
 • Snelle oplaadtijd
 • Accuduur 20min ongeveer

Productbeschrijving

De AEG CX7-2-S360 – Animal Edition – Steelstofzuiger is soepel in handeling en sterk in zuigkracht. Deze steelstofzuiger wordt geleverd met het gemotoriseerde X Flexibility™ Animal Care-mondstuk voor het in één beweging opzuigen van vuil en dierenharen met het grootste gemak. Dankzij de Home & Car Kitzorgt deze stofzuiger voor efficiënte reiniging van kleine en moeilijk bereikbare plaatsen, zoals onder en tussen autostoelen. De snoerloze steelstofzuiger van AEG biedt grenzeloze schoonmaakvrijheid op alle oppervlakken en staat klaar wanneer u hem nodig heeft. De X Flexibility™ wordt geleverd met de hoogwaardige lithium TurboPower-batterij die twee keer zo lang meegaat als een nikkelbatterij en lichter en gebruiksvriendelijker is. De batterij is snel op te laden is en heeft een maximale werktijd van 45 minuten. Met een gewicht van2,46 kg is de AEG CX7-2-S360 – Steelstofzuiger vrij licht. Je tilt hem dus makkelijk op.

Productvoordelen van de AEG CX7-2-S360 – Steelstofzuiger:

 • Reinigt ook kleine en moeilijk bereikbare plaatsen efficient dankzij de meegeleverde Home & Car Kit.
 • Maak je vloer en meubels gemakkelijk stof en haarvrij met het extra Animal Care Mondstuk.
 • Geschikt voor het verwijderen dierenharen.
 • Complete stofzuiger met veel accessoires.
 • Ook te gebruiken als kruimelzuiger.
 • Hoeft slechts 4 uur op te laden.
 • Met brush-roll clean; verwijder haren van de borstel met één druk op de knop.
 • Met LED-verlichting op de zuigmond. Op donkere plekken is het stof dus ook goed te zien.

Wat maakt de AEG CX7-2-S360 – Steelstofzuiger bijzonder:

Soepel in handeling en sterk in zuigkracht

De motor-unit van deze stofzuiger zit aan de onderkant, hierdoor draag je weinig gewicht in je hand en is de stofzuiger wendbaarder en soepeler in gebruik dan andere steelstofzuigers. De zuigkracht is in twee verschillende standen in te stellen. De afneembare kruimelzuiger is handig wanneer er geknoeid is of wanneer je hoger gelegen oppervlakken zoals boekenplanken schoon wilt maken.

Gemakkelijk opladen in maar 4 uur

De AEG CX7-2-S360 wordt geleverd met een lithium TurboPower-batterij. Deze batterij gaat twee keer zo lang mee als een nikkelbatterij en is lichter en gebruiksvriendelijker. De batterij is relatief snel op te laden is en heeft een maximale werktijd van 45 minuten. Daarnaast wordt de steelstofzuiger geleverd met een laadstation die je op de vloer kunt plaatsen of aan de muur kunt bevestigen. Daarnaast kun je deze stofzuiger overal vrijstaand en rechtop parkeren, handig wanneer je even iets wil verplaatsen voordat je weer verder kunt met stofzuigen.

Maak de roterende borstel schoon met één druk op de knop

De revolutionare en gepatenteerde Roll Clean Technologie zorgt ervoor dat haren en vezels die vast zijn komen te zitten in de roterende borstel gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Druk met je voet op het pedaal bovenop de zuigmond en een mes zal alle haren en vezels verwijderen.

Gemotoriseerd vloerborstel met LED-verlichting

De Performance Pro gemotoriseerd vloerborstel is speciaal ontwikkeld voor een optimale zuigkracht. De vloerborstel heeft een brede zuigmond zodat ook grotere vuildeeltjes opgezogen kunnen worden. Daarbij is de zuigmond uitgerust met LED-verlichting waardoor de vloer verlicht wordt en je dus ook gemakkelijke op donkere plekken kunt stofzuigen.

Ideaal voor mensen met allergieën

Dit model vermindert volgens de British Allergy Foundation de blootstelling van allergenen, Pollen, huisstofmijt, kat en hondenhaar. Ideaal voor mensen met allergieën.

beste stofzuiger voor hondenharen

3.

Miele Complete C3 Cat & Dog 

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Lange stang
 • Eenvoudig in gebruik
 • Kleine wielen

Productbeschrijving

De Miele Complete C3 Cat & Dog stofzuiger met zak is ideaal voor mensen met dieren in huis. Door het AirClean-filter worden geurtjes geneutraliseerd en is de uitblaaslucht schoon. Daarnaast bevat de Miele Complete C3 Cat & Dog een Turboborstel, waarmee haren gemakkelijk opgezogen kunnen worden, zelf van tapijt of een vloerkleed. Zoek je een zeer krachtige stofzuiger die ook nog eens schone lucht uitblaast? Kies dan voor de Miele Complete C3 Cat & Dog Stofzuiger met zak.

Gemak

De Complete C3-lijn van Miele is van alle gemakken voorzien. Het snoer wordt met 1 druk op de knop automatisch in zijn geheel opgerold. De toebehoren passen netjes in de stofzuiger zodat deze nooit los in de poetskast hoeven rond te zwerven. Als je ze zuigkracht wil aanpassen kan dit zonder bukken; een duidelijke plus/min-voetbediening maakt dit heel eenvoudig.

Air-Clean hygiënefilteringsysteem

De uitstekende filterwerking van Miele-stofzuigers berust op een meervoudig filtersysteem. Het bestaat uit de innovatieve Miele HyClean-stofzuigerzak, het motorfilter en het Miele-uitblaasfilter. Deze componenten zorgen er samen voor dat meer dan 99,9% van het fijne stof wordt gefilterd. Je kan rustig ademhalen. Bij Miele kan je kiezen uit drie verschillende uitblaasfilters: de AirClean Filter heeft een effectieve filtercapaciteit voor alledaags gebruik. Dankzij deze uitblaasfilters is de uitgeblazen lucht properder dan de lucht voor het zuigen.

De beste resultaten

De reinigingsprestaties van een stofzuiger hangen dus niet alleen af van het motorvermogen. Miele-stofzuigers onderscheiden zich ook door een ingenieuze behuizing. Deze zorgt ervoor dat er een perfecte geleiding van de lucht via de zuigmond, zuigbuis en slang plaatsvindt. Hierdoor kan de kracht die door de motor is opgewekt ook daadwerkelijk omgezet worden in optimale zuigkracht, zodat jouw vloer perfect wordt gereinigd.

beste stofzuiger voor hondenharen

4.

AEG LX7-2-ANIM Animal Edition 

 • Stiller dan andere toestellen
 • Zeer scherpe prijs
 • Eenvoudig in gebruik
 • Klein opvangbakje

Productbeschrijving

De AEG LX7-2-ANIM is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren en parket. De stofzuiger heeft een erg sterke zuigkracht op harde vloeren. Heb je ook huisdieren? Het opzuigen van honden- en kattenharen is geen probleem voor de AEG LX7-2-ANIM dankzij de speciale turboborstel. Daarnaast wordt deze stofzuiger standaard geleverd met een speciale parketborstel, speciaal geschikt voor meer kwetsbare vloersoorten zoals marmer en onbehandeld hout. Het gewicht van 5 kg is voor een stofzuiger erg licht. Hij beweegt daardoor soepel en je tilt hem makkelijk op. De AEG LX7-2-ANIM heeft een vrij kort snoer van 6 m, waardoor hij vooral geschikt is voor kleinere ruimtes.

Productvoordelen van de AEG LX7-2-ANIM:

Erg sterke zuigkracht op harde vloeren.

Handige draaiknop om de zuigkracht te bedienen.

Hygiënisch te legen opvangbak met Easy Empty Systeem

Vergrendelbare telescopische buis die je gemakkelijk op je lengte aan kunt passen

Weetje

Het stofreservoir is met 1,4 liter wat aan de kleine kant en zal je dus vaker moeten legen.
Heeft een snoerlengte van 6m en is gemiddeld iets korter dan dat van andere stofzuigers

De AEG LX7-2-ANIM – stofzuiger zonder zak wordt standaard geleverd met:

 • Handige combizuigmond voor zowel harde vloeren als laagpolig tapijt.
 • Praktische turboborstel voor hoogpolig tapijt en/of dierenharen.
 • Kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare kieren en spleten.
 • Extra parketborstel voor meer kwetsbare vloersoorten als marmer of onbehandeld hout.

Wat maakt de AEG LX7-2-ANIM – Stofzuiger zonder zak bijzonder:

Stil

De AEG LX7-2-ANIM is zo ontworpen dat je kunt stofzuigen zonder veel lawaai, het geluidsniveau van deze zakloze stofzuiger is 74 db. Dit komt doordat de stofzuiger is uitgerust met het Silence Pro systeem. De motor met geoptimaliseerde geluidsisolatie zorgt er samen met de DustPro zuigmond dat je stiller kunt stofzuigen.

Gemakkelijk te legen opvangbak

Het Easy Empty systeem zorgt ervoor dat het stof dat je hebt opgenomen tijdens het stofzuigen gemakkelijk verwijderd kan worden. Zo houd jij je huis altijd schoon en stofvrij. Je neemt gewoon de 1.4 liter stof opvangbak eruit en maakt deze handig en snel leeg in je vuilcontainer.

Dierenharen

Heb je huisdieren? Dan is deze speciale stofzuiger ideaal. Met de speciale zuigmondset verwijder je gemakkelijk alle dierenharen in huis zonder dat het je veel moeite kost. De zuigmondset bestaat uit een platte en brede zuigmond en een mini turbo borstel.

Allergievriendelijk

Met het wasbare hygiëne- of allergie plus-filter is de AEG LX7-2-ANIM perfect uitgerust om allergenen en andere verontreinigende stoffen tegen te houden zodat ze niet opnieuw in de lucht terecht komen. Ideaal voor wanneer je een allergie hebt of hier gevoelig voor bent. Doordat het filter wasbaar is hoeft deze niet vervangen te worden.

Vergrendelbare telescopische buis

De vergrendelbare telescopische buis kan gemakkelijk aan je lengte worden aangepast. De buis is vervolgens gemakkelijk te ontgrendelen wanneer je accessoires op de slang wilt bevestigen. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken van meubels.

stofzuiger hondenharen

5.

Miele Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine

 • Eenvoudig in gebruik
 • Zeer krachtig
 • Stil
 • Kort snoer

Productbeschrijving

De Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren. De stofzuiger heeft een A-prestatie voor stofopname op harde vloeren, wat staat voor een erg sterke zuigkracht. Heb je een stofallergie? Deze stofzuiger heeft een HEPA 15-filter dat 99,9995% van de stofdeeltjes filtert. Hierdoor is deze stofzuiger erg geschikt voor mensen met een stofallergie. Heb je ook huisdieren? Het opzuigen van honden- en kattenharen is geen probleem voor de Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine dankzij de speciale dierenharenborstel. De Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine heeft een snoerlengte van 6,5 m. Dat is niet extreem lang, maar prima voor een gemiddelde kamer of een kleinere verdieping.

De Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine – stofzuiger zonder zak wordt standaard geleverd met:

Handige combizuigmond voor zowel harde vloeren als laagpolig tapijt.
Praktische turboborstel voor hoogpolig tapijt en/of dierenharen.
Kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare kieren en spleten.
Extra meubelborstel, ideaal voor het schoonmaken van meubels of gordijnen.
Speciale dierenharenborstel voor het weghalen van honden- of kattenharen.
De turboborstel verwijdert alle haren en pluizen.
Het HEPA-air-clean-filter neutraliseert geurtjes van dierenharen: ook de kleinste deeltjes, zoals fijnstof en allergenen, worden voor 99,999 % door het systeem gefilterd.

Productvoordelen van de Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine:


Ook geschikt voor mensen met een stofallergie vanwege het HEPA 15-filter.
Erg sterke zuigkracht op harde vloeren.
Sterke zuigkracht op zachte vloeren.
Meerdere zuigmonden meegeleverd.
Een hygiënisch resultaat doordat grof vuil en fijnstof uitstekend van elkaar gescheiden worden: het grove vuil belandt in het transparante stofreservoir, het fijnstof in een apart reservoir met fijnstoffilter.
Niet meer bukken met de elektronische zuigkrachtregeling met voetbediening (+/-)
Geïntegreerde 3-delige accessoires: Ze zijn stofvrij opgeborgen onder de klep en zijn daardoor altijd bij de hand.

Goed om te weten:


Het gewicht van 8,71 kg is voor een stofzuiger aan de zware kant. Houd er rekening mee dat je hem misschien wat minder soepel de trap op tilt.
Automatisch Comfort-oprolsnoersysteem: met één druk op de knop rolt het hele snoer op
Grote vlakken stofzuigen binnen een actieradius van 11 meter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *