De 5 beste en stevigste hondenspeeltjes van kong nu.

De 5 beste en stevigste hondenspeeltjes van kong nu ga ik hier beschrijven voor jullie. Kong is één van de bekendste merken van hondenspeelgoed. Deze heeft verschillende speeltjes in telkens andere kleuren voor honden van alle leeftijden en sterktes.  

welk hondenspeeltje van kong past het best bij mijn hond?

Kong heeft een speciaal maattabel gemaakt zodat je kunt zien welk speeltje van kong het best bij je hond past.

De classic kong:

De classic kong is te verkrijgen in 5 verschillende kleuren:

Blauw of roze voor puppy’s deze is gemaakt van een zacht rubber. Doordat deze uit een zacht rubber bestaat is het een geschikt kauwspeeltje voor puppy tanden. Aangezien het kauwen erop aangenaam aanvoelt voor je pup zal hij dus minder geneigd zijn iets anders te zoeken om op te knabbelen.

De rode kong is waarschijnlijkste de bekendste van allemaal. Deze is geschikt voor gemiddelde kauwers en is verkrijgbaar in verschillende groottes. Hij maakt al ruim 40 jaar deel uit van de kong familie.

Zwarte kong extreme is ontworpen voor krachtige kauwers zoals je van zijn naam al wel kon afleiden. deze is net zoals de rode kong te verkrijgen in verschillende maten. Zelfs kleine honden kunnen stevige kauwers zijn en daar houdt kong dus ook rekening mee.

De laatste in de kong classic reeks is de paarse. Deze is voor de wat oudere honden en wordt daarom de kong senior genoemd. Ook verkrijgbaar in drie verschillende maten.

Al deze versies van de kong classic kun je opvullen met de kong easy treat, de kong snacks of anders een snack naar keuze. In de zomer kan je ze ook vullen met lekkers en invriezen, dit maakt het verkrijgen van de vulling moeilijker en uitdagender. Waarom eens niet een beetje pindakaas in de kong smeren? Hou er wel rekening mee dat het wel mogelijk is dat je hond het niet stuk krijgt ook al is het de extreme versie. Er zijn altijd wel honden die zo hevig kunnen kauwen dat ze zelfs deze stuk krijgen. Moest hij toch een stukje loskrijgen en inslikken is dit geen probleem kong materiaal is niet giftig voor je hond omdat het geen BPA bevat.

Kong ballistic hide'n treat: één van de 5 beste en stevigste hondenspeeltjes van kong nu.

De kong ballistic hide’n traet is een uitdagende traktatiepuzzel maar kan ook gebruikt worden als apporteer speeltje. Deze is uit een stevig stof ontworpen speeltje met zakjes waar je snacks in kan verstoppen, die je kunt sluiten met een klittenband. Open de zakjes voor een eenvoudige uitdaging en sluit ze om de zoektocht wat moeilijker te maken. Als je het speeltje volledig sluit vormt deze een bal. Je kan het gemakkelijk schoonmaken aangezien het canvas dus afneembaar is. De kong ballistic hide’n treat versie bestaat in 2 maten.

Kong pawzzles bone en kong pawzzles pyramid:

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een speeltje dat de hond mentaal uitdaagt. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Hier kan je lekkere koekjes in stoppen en als je hond deze wilt verkrijgen zal hij moeite moeten doen dus. Het stimuleert het zelfstandig denken van je viervoeter. Doordat je hond er een tijdje mee zal bezig zijn, is dit een ideaal speeltje om verveling tegen te gaan. Het is zeker een aanrader als je de hond wil stimuleren zich bezig te houden.

Dit kun je geven als jezelf niet thuis bent of als afleiding als er bezoek is , maar hou er ook rekening mee dat het altijd wel eens mis kan gaan zoals bij elk speelgoed je geeft. De kans is klein, maar een verwittigd persoon is meer waard.

Kong wobbler: één van de 5 beste en stevigste hondenspeeltjes van kong nu.

Onze hond zijn favoriete speeltje is de kong wobbler. Een speeltje dat altijd terug rechtkomt en wiebelt als je hond ertegen stoot. Dit rode plastic speeltje kan je vullen met kleine koekjes, maar ook met hondenbrokken dus. Het is dus een ideaal hulp speelgoed voor honden die te snel eten. Doordat de hond moeite moet doen om aan zijn voeding te raken kan deze niet schrokken.

Hou er wel rekening mee dat dit speelgoed uit hard plastic bestaat en dus wel wat voor lawaai kan zorgen als je u hond ermee laat spelen op een tegel vloer. Onze hond speelt hier zowel binnen als buiten in de tuin mee en is nadien voor even voldaan. Deze kong wobbler is ook makkelijk afwasbaar. Dit speeltje is ook weer verkrijgbaar in verschillende maten.

Kong wubba:

De kong wubba heeft veel verschillende varianten. De eerste variant die ik ga samenvatten is de kong snugga wubba. Dit is een interactief werpspeeltje en kan dienen als troostspeeltje. Het is gemaakt van een dikke fleece stof, dus een soort knuffel voor je hond. In deze variant zitten geen piepers in. Ideaal dus om binnen te spelen. Bovendien kun je dit gewoon mee wassen in de wasmachine. Deze knuffelbare “octopus” is verkrijgbaar in verschillende kleuren en twee maten.

De volgende is gewoon de kong wubba. Deze “originele”wubba versie is gemaakt uit een stevige stof. Het is een ideaal trekspeeltje, maar hoe sterk de stof ook mag zijn er zijn dus altijd honden die net iets sterker zijn. Dit speeltje is ook geschikt om de hond individueel te laten spelen, maar zoals met alle speeltjes wordt er aangeraden om toch toezicht te houden. Deze leuke piepende “octopus” is eveneens verkrijgbaar in verschillende toffe kleuren en maten. 

Buiten deze 5 beste en stevigste hondenspeeltjes van kong nu heb je nog een veel ruimer assortiment speeltjes van kong deze zijn allemaal te vinden bij bol.com