De beste waterblazers: top 5 beste waterblazer van nu.

De beste waterblazers van het moment ontdek je hier. Na wat opzoekwerk heb ik voor jullie de 5 beste waterblazers uitgekozen op basis van prijs, kwaliteit, functies en reviews van andere klanten.

Wat is een waterblazer?

Een waterblazer of hondenfohn is een toestel waarbij je op een gemakkelijke manier vuil en vocht uit de vacht van je hond blaast. Ook kun je met dit toestel je hond na een zwempartij of wasbeurt snel en gemakkelijk droogblazen zodat binnen dus alles netjes blijft. Of na een bos, strandwandeling gewoon even al het zand uit je hond blazen. Zeker een aanrader voor honden met lange haren ook om hun vacht open te  blazen zodat je hem daarna gemakkelijker kunt borstelen. Alleen maar voordelen dus met een goede waterblazer.

De beste waterblazers top 5

1. Qumax professionele hondenfohn

De beste waterblazers

Voordelen waterblazer van Qumax:

 • licht in de hand
 • handig in gebruik
 • lang snoer aanwezig

Nadelen waterblazer van Qumax:

 • geen ce-certificering
 • temperatuur beperkt regelbaar

Deze waterblazer van Qumax is eenvoudig in gebruik, dit wil zeggen dat je de blaaskracht en de temperatuur simpel kunt instellen via de draaiknoppen. De temperatuur kan van 30 tot 50 graden worden ingesteld. Met zijn uitstekende blaaskracht krijg je elk type vacht droog. Ook heeft hij een lang flexibele slang van 2 meter zo zijn alle plekken makkelijk bereikbaar dus.

De hondenfohn is zeer stil in gebruik maar 60 decibel dit maakt hem 1 van de stilste varianten. Dit heeft als voordeel dat je hond minder stress ervaart tijdens het blazen en zo ook sneller aan het toestel zal wennen. Een stil maar krachtig toestel dus.

Dit toestel wordt geleverd ook met vier verschillend opzetstukken erbij zo heb je altijd de geschikte keuze voor het beste resultaat.

2. waterblazer van nuvance

hondenfohn van nuvance

Voordelen waterblazer van nuvance:

 • negatieve ionen technologie
 • geschikt voor professioneel gebruik
 • flexibele slang van 2.3 meter
 •  

Nadelen waterblazer van nuvance:

 • momenteel heb ik geen enkele nadelen gevonden van dit toestel

Een waterblazer met de beste specificaties is dit toestel. Hij is voorzien voor elk gemak, je kunt de blaaskracht en temperatuur snel en gemakkelijk instellen met de bediening. De temperatuur die je kan instellen is van 30 tot 55 graden. En een luchtdruk tot wel 100ms zodat elk soort vacht snel en gemakkelijk droog is.

Dit toestel beschikt ook over negatieve-ionen technologie dit houd in dat de stofdeeltjes tijdens het blazen niet overal op je meubilair terechtkomt, maar word aangetrokken door de waterblazer. Dit is een voordeel voor mensen met allergieën dus.

Deze hondenfohn is zeer stil in gebruik. Hij is speciaal ontworpen om  gebruikt te worden op een stand zo laag als 50 decibel. Minder stress voor je hond dus.

Ook is hij voorzien van 4 opzetstukken. Elk opzetkop heeft een bepaalde functie, zoals een opzetstuk voor het drogen van de vacht maar ook een opzetstuk voor enkel de pootjes te drogen. 

3. waterblazer van Agellic

Voordelen waterblazer van Agellic:

 • aanpasbare temperatuur 30-70 graden
 • uitrekbare slang tot 2 meter
 • lichtgewicht en makkelijk mee te nemen

Nadelen waterblazer van Agellic:

 • momenteel nog geen reviews gevonden met nadelen van dit toestel.

De Agellic waterblazer dit toestel is makkelijk te gebruiken. Je bevestigt de slang aan het apparaat en kiest het juiste kopstuk daarna zet je de temperatuur en blaassterkte goed en je bent klaar om je hond droog te blazen.

Dit toestel is geschikt voor elke hond, klein, groot, dik of dun met de meegeleverde kopstukken is er voor elke hond een oplossing.

Ook deze waterblazer produceert  een laag geluid (60 decibels). zodat er minder stress voor je hond is.

4. Comfywise professionele hondenfohn

De beste waterblazers

Voordelen comfywise professionele hondenfohn:

 • mooi design
 • sterk
 • handig in gebruik

Nadelen comfywise professionele hondenfohn:

 • irritante piep
 • kopstukken moeilijk eraf te krijgen.

 Deze waterblazer is voorzien van elk gemak. Of je hond nu gewoon nat is of kletsnat met de draaiknop stel je de gewenste blaaskracht in zodat je hond snel droog is. De temperatuur kun je gemakkelijk instellen tussen 30-70 graden. De luchtdruk kan wel tot 50 ms daardoor blaas je een hond met een dikke vacht ook snel droog. Hij is ook uitgerust met een flexibele buis die tot wel 2,7m uittrekbaar is.

 Deze hondenföhn is ontworpen om gebruikt te worden op een stand zo laag als 60 decibel. Het stille design van Comfywise zorgt ervoor dat jouw hond beter op zijn gemak is en minder stress heeft tijdens zijn schoonmaak-droogbeurt.

Dit toestel word ook meegeleverd met vier opzetstukken en een hondenborstel. Deze is geschikt om losse haren en klitten te verwijderen.

Update april 2022:  In het vorige model van deze föhn onstond er af en toe een hoge pieptoon. Dit probleem is nu opgelost.

5. honden waterblazer van woodoro

De beste waterblazers

Voordelen waterblazer van woodoro:

 • sterk
 • hoge kwaliteit
 • handig in gebruik

Nadelen waterblazer van woodoro:

 • beetje lawaaierig

Deze waterblazer van woodoro word aanbevolen door hondentrimmers. Hij is geschikt voor kleine, middelmatige en grote rassen. Hij kan dus zowel koude als warme lucht blazen.

Dit toestel beschikt ook over instelbare luchtstroom niveaus.

Hij heeft een flexibele slang die tot 165cm uittrekbaar is.

meegeleverd met 4 opzetstukken.

Niet-goed, geld-terug-garantie.

De beste waterblazers. waar moet je opletten bij je aankoop?

De belangrijkste punten waar je op moet letten bij een aankoop van een waterblazer zijn:

 • hij moet handig in gebruik zijn.
 • krachtig genoeg om je hond snel droog te blazen (ook bij dikke vacht dus).
 • instelbare temperatuur regeling.
 • geluid niet boven de 60 decibel (minder stress voor de hond).
 • flexibele uittrekbare slang aanwezig.

De beste waterblazers: top 5

De beste waterblazers
 1. Qumax professionele hondenfohn
hondenfohn van nuvance

2.waterblazer van nuvance

3. Waterblazer van Agellic

De beste waterblazers

4. Comfywise professionele hondenfohn

De beste waterblazers

5. Honden waterblazer van woodoro

Hoe gebruik je een waterblazer?

Als je de eerste keer een waterblazer gebruikt bij je hond zet dan de blaaskracht en de temperatuur nog niet te hoog. Zet eerst het toestel aan zonder iets te doen zodat je hond het geluid gewoon kan worden en beloon hem met een snoepje als hij er goed op reageert. Als dit meevalt kun je met de blaastand op het zachtste en koude lucht je hond hier ook aan laten wennen en beloon hem weer telkens als hij goed erop reageert. Vanaf dit meevalt kun je beginnen met je hond volledig te drogen met meer blaaskracht en een hogere temperatuur, let wel op dat je tegen de haarwortels in blaast en niet te lang op dezelfde plek blijft blazen. 

De beste waterblazers: hoe vaak mag je hem gebruiken?

Dit hangt helemaal van jezelf af hoeveel keer je de waterblazer bij je hond gebruikt, als je bent gaan wandelen en het regent en de hond is nat als je thuiskomt kun je hem gebruiken, of als je hond vol met zand zit na een wandeling op het strand of in het bos dit beslis je dus zelf en kan zeker geen kwaad als je dit toestel dagelijks gebruikt.

Als er bij deze 5  nog geen waterblazer bij zit die je leuk vind of aan je specifieke eisen voldoet kun je nog altijd een kijkje nemen bij de beste waterblazers van bol.com