Dremel of elektrische nagelvijl voor honden.

dremel of elektrische nagelvijl voor honden

De Dremel of elektrische nagelvijl wordt het meeste gebruikt bij het hondentrimsalon. Maar je kan deze perfect zelf gebruiken. Je hebt er die werken op batterijen of die je gewoon kan opladen. De oplaad duur hangt af van je apparaat. De eerste keer kan je het apparaat best volledig opladen.

Veel honden laten hun nagels niet graag knippen, of bij sommige honden is het moeilijk de nagels te verkorten omdat ze te dicht tegen hun vel groeien. Ook kunnen ze te donkere nagels hebben zodat je niet kan zien hoe kort je ze kan knippen. Met een Dremel of elektrische nagelvijl heb je deze problemen niet echt. Een vijl waar we zelf onze nagels mee vijlen is vaak niet stevig genoeg voor de sterke hondennagels en kunnen zelf afbreken.

Waarom je hond zijn nagels vijlen of knippen?

Als de nagels van je hond te lang zijn geeft dit een constante druk op de poten. Dus te lange nagels kunnen pijnlijk zijn, je hond kan hierdoor gaan manken en zijn/haar pootjes kunnen gaan ontsteken. Hou dus de nagels van je hond goed in het oog, vertrouw je het uitzicht van de nagels of de roodheid aan de poten niet contacteer dan je dierenarts. Wanneer je hond staat en de nagels de grond niet raken hoeven ze niet geknipt of gevijld te worden.

Dremel of elektrische nagelvijl voor honden

Hoe laat je u hond het beste wennen aan de Dremel of elektrische nagelvijl?

Laat je hond wennen aan het apparaat, door het eerst eens aan te zetten zonder het te gebruiken. Sommige maken wel wat geluid. Dus kun je bij aankoop van het toestel hier zeker al rekening mee houden. Begin met een laag toerental en bouw dit op om te kijken hoe je hond reageert. Streel je hond eventueel over zijn hoofd of poot om hem gerust te stellen en te belonen.

Als dit goed gaat kan je verder gaan en eventueel het toerental te verhogen. Merk je dat je hond al reageert als je het toestel aanzet voor je de nagel aanraakt, zet het toestel dan af en laat je hond er eens aan ruiken. Laat merken dat dit geen eng ding is. Zet het toestel af en toe aan en stel je hond gerust. Eens je hond niet meer reageert op het geluid kun je stapsgewijs naar de nagel toewerken.

wat zijn de voordelen van een Dremel of elektrische nagelvijl?

De nagels kunnen glad gemaakt worden waardoor er minder schade kan aangebracht worden aan meubels en dergelijke.

Doordat de nagels glad gemaakt zijn splitsen ze minder snel.

Hoe gebruik je een Dremel of elektrische nagelvijl?

Hoe je de Dremel of elektrische nagelvijl hangt af van je apparaat. dus lees eerst goed de gebruiksaanwijzingen. Bereid eerst de Dremel voor, en roep dan pas de hond bij je.

Zoek een aangename en comfortabele positie om aan de nageltrimsessie te beginnen. Je kan je hond laten zitten voor zijn voorpoten te vijlen, dit kan wel minder handig zijn om de nagels van zijn achterpoten te vijlen. Soms is het makkelijker dat de hond ligt.

Leg een handdoek onder de poot waarvan je de nagels gaat vijlen met de Dremel. Neem de poot tijdens het vijlen stevig vast.

begin met trimmen:

Hou zachtjes de tenen uit elkaar. Zet het apparaat aan op de laagste stand, hou het toestel in een hoek van 45 graden en zet deze tegen de nagel. Druk niet te hard. Je kan de snelheid aanpassen naar behoefte.

Vijl niet te lang aan één stuk door zodat je de lengte van de nagel telkens kan controleren. Let op dat je niet te kort vijlt.

Je kan korte pauzes inlassen tussen elke nagel die je wilt vijlen, zodat je hond rustig blijft en het schuurschijfje niet te snel opwarmt. Beloon je hond ook telkens tijdens de korte pauze.

De duimnagel of de hubertusklaauw, aan de voorpoot groeit sneller dan de andere nagels doordat deze de grond niet raakt. Deze zal dus vaker gevijld moeten worden. Vijl hier enkel de puntige tip telkens weg.

Laat de hond staan zodat je kan controleren of je de nagels wel kort genoeg gevijld heb. Zoals eerder gezegd raken de nagels de grond niet, zijn ze voldoende gevijld.

Beloon je hond na elke vijl beurt.

Weetje:

Als je per ongeluk te ver in de nagel van je hond knipt of vijlt gaat dit bloeden. Je hond gaat hier NIET van doodbloeden, maar je moet wel het bloeden stoppen. Lukt dit niet contacteer je best je dierenarts. Dit is pijnlijk voor je hond en kan afschrikken voor de volgende vijlbeurt. Als dit het geval is moet je u hond terug gewoon laten worden aan de Dremel of elektrische nagelvijl, neem hiervoor zeker de tijd.

De 5 meeste verkochte Dremel of elektrische nagelvijl: