Hond en baby. wat moet ik doen?

Hond en baby voor de geboorte.

Betrek je hond ook al tijdens de zwangerschap.

Geef de hond ook aandacht, verander niet in 1keer zijn routine(als hij die al heeft), doe dit stap voor stap tijdens de zwangerschap.

Laat je hond snuffelen in de toekomstige babykamer.

Als de baby geboren is in het ziekenhuis leg dan bijvoorbeeld een tetra doek (of iets anders) bij de baby zodat de geur van het nieuwe gezinslid er aan hangt. Je partner kan deze dan mee naar huis nemen en aan de hond laten ruiken. Doe dit zo vaak tot dat de baby mee naar huis mag.

Geef het doekje niet aan de hond maar laat hem/haar er enkel aan ruiken. Je kan ook een commando geven zoals zit, liggen terwijl er aan gesnuffeld word zo leert de hond ook in 1 keer dat als de baby er is hij/zij nog steeds zal moeten gehoorzamen.

welkhondenras

Hond en baby wat doe ik bij eerste kennismaking?

Zorg ervoor dat de hond rustig is, je kan eerst een grote wandeling doen voor je de baby en de hond aan elkaar voorstelt. De persoon die de baby vast heeft moet zo ontspannen mogelijk zijn(als de hond het baasje die hij/zij heeft moeten missen door de bevalling en uitbundig wil groeten kan de baby het best worden vastgehouden door de andere persoon).

Je laat de hond van een afstand ruiken(eventueel aan de lijn) en laat hem/haar stelselmatig dichter komen als hij/zij rustig is.

Blijf de hond de aandacht geven die hij/zij verdiend, verander niet plots van regels. Als de hond voor de baby altijd in de zetel mocht, mag dit nu ook nog steeds, moest de hond netjes zitten voor het aanlijnen moet dit nog steeds …

Laat je niet lijden door het hondenras. een bull terrier kan soms liever, vriendelijker en rustiger reageren op het nieuwe gezinslid dan een maltezer. Karakter en opvoeding van de hond doen veel.

Behandel je hond zoals ervoor, wordt niet boos als hij met een speeltje afkomt terwijl je de baby eten geeft maar maak de hond duidelijk op een rustige manier dat het spelen even zal moeten wachten, Of je kunt voor je de baby eten geeft even met de hond al spelen.

tips om elk hondenras aan u baby voor te stellen