Hypoallergene hondenrassen
Wat zijn hypoallergene hondenrassen?
Hypoallergene hondenrassen zijn honden die minder haar en huidschilfers verliezen dan andere honden. Deze honden zijn er speciaal voor gefokt. maar hou er wel rekening mee dat sommige mensen wel nog reactie kunnen ondervinden op allergieën. Dus voor je een hypoallergene hond koopt test eerst eens of je hier allergisch op reageert.
Wat is een hondenallergie?
Een allergie is een overdreven reactie van het immuunsysteem op bepaalde stoffen waarvan het lichaam denkt dat ze schadelijk zijn. Deze stoffen noemen allergenen, je kunt dan denken aan stoffen zoals stuifmeel en huidschilfers. De meeste mensen die allergisch zijn voor huisdieren zijn dit meestal door de haren of huidschilfers van het dier. Maar er bestaan ook hondenrassen waar allergische mensen met kunnen samen leven, dit noemen we hypoallergene hondenrassen. In tegenstellingen tot de meeste hondenrassen verliezen ze amper haren en huidschilfers. Hondenrassen die helemaal geen haar en huidschilfers verliezen bestaan gewoon niet; Dus de kans is aanwezig dat je nog altijd allergisch reageert bij een hypoallergene hond, maar de kans is wel kleiner.
Wat zijn de symptomen van een hondenallergie?
tranende en rode ogen
jeukende neus
niezen
kortademig
reactie van je huid (jeuk enz)
als je toch nog allergisch reageert zijn er altijd nog bepaalde medicatie bij de apotheker die helpen zoals cetirizine enz.
daarnaast kun je er ook voor zorgen dat je regelmatig stofzuigt en schoonmaakt. Ook de hond regelmatig borstelen, wassen en uitlaten zo beperk je de hoeveelheid haren en huidschilfers.
Welke hypoallergene hondenrassen zijn er?
De Bichon Frise.
Dit is een gekruist ras. Een mix van een kleine witte Poedel, Bolognezer en Maltezer. Ze hebben spiraalvormige haren, zijn speels, levendig en kunnen snel bewegen. De schofthoogte is rond de 30cm en ze wegen ongeveer 5kg. Deze zijn sociaal en aanhankelijk. Regelmatig (1 keer in de week) een uitgebreide vachtverzorging (borstelen) en af en toe een bezoekje aan het trimsalon is zeker aan te raden.

De Poedel.
Oorspronkelijk was de Poedel een Jachthond, maar tegenwoordig zijn ze beter bekend als gezelschapshond. Ze hebben een krullende vacht die amper ruift. Dit hondenras bestaat in de kleuren; abrikoos, fawn rood en zwart. De schofthoogte varieert tussen de 28 en de 60cm. En het gewicht tussen de 7 en de 30kg. Deze zijn leergierig, speels, vriendelijk, vrolijk en aanhankelijk. Dagelijks borstelen is aan te raden. Ook een bezoek om de 2 maand aan het trimsalon.
De Maltezer.
Dit is een gezelschapshond. Ze zijn wit van kleur en hebben een zachte vacht. De schofthoogte is tussen de 20 en de 25cm en het gewicht tussen de 3 en 5kg. Dit hondenras is volgzaam, aanhankelijk en levendig. Een dagelijkse vachtverzorging is zeker nodig net zoals een bezoekje aan het trimsalon. De ogen traanvrij maken met een speciaal oogwater moet ook regelmatig.
De Portugese waterhond.
Zoals de naam al doe vermoeden houden ze van water. Ze zijn zwart of bruin met wit, zwart, wit en verschillende bruin tinten. De schofthoogte ligt tussen de 43 en de 57cm, het gewicht tussen de 16 en de 25kg. Dit hondenras is zeer territoriaal en waaks. Een strenge opvoeding is noodzakelijk. De vacht verhaart bijna niet , maar heeft wel verzorging nodig omdat het de neiging heeft te klitten. Regelmatig borstelen en 4 keer per jaar een bezoekje aan het trimsalon is wel nodig.

De Labradoodle.
Tot op de dag van vandaag is het nog geen erkend ras volgens het FCI. Zoals de naam al doet vermoeden , is deze hond een kruising tussen een Poedel en een Labrador. Dit is een populair hondenras nu. Ze bestaan in de volgende kleuren: Abricoos, chocolade en goudkleurig. Hun vacht is wollig of fleece achtig. Het gewicht en schofthoogte is afhankelijk van welk soort Poedel er gebruikt word bij de fokker. Met de juiste socialisatie is het ieders vriend. Deze zijn vriendelijk, uitbundig, en slim ze leren dus snel aan. De vacht moet regelmatig geborsteld worden en een bezoekje om de 6 a 12weken naar het trimsalon is zeker nodig.
Wil je nog meer te weten komen om je Labradoodle direct te veranderen in een lieve en gehoorzame hond. Zelfs heb je geen enkele ervaring. Bestel dan dit E-BOOK.
