Kindvriendelijke hondenrassen.

Kindvriendelijke hondenrassen zijn honden die goed overweg kunnen met kinderen. Hou rekening dat bepaalde rassen bekend staan om hun specifieke karaktertrekken en gedragskenmerken, hierbij kan je ook al afleiden of ze geschikt zijn om met kinderen overweg te kunnen. Hou ook rekening dat alle honden een eigen temperament hebben.

Welke kindvriendelijke hondenrassen zijn populair?

Elke hond wordt vriendelijk geboren, het hangt allemaal af van de opvoeding. Als je u hond van in het begin consequent en sociaal opvoed mogen kinderen geen probleem zijn. Haal je een hond uit een asiel kan je hier best over informeren. Leer ook je kinderen wat kan/mag en wat niet. Vaak lees je dat een hond een kind (of een andere persoon) heeft gebeten maar waarom de hond gebeten heeft staat er niet bij.

Om een kindvriendelijke hond te krijgen kijk je eerst en vooral naar de karakter eigenschappen van het ras, maar ook naar je gezinsleven. Kan je niet de beweging geven die je hond nodig heeft kan deze gefrustreerd raken en daardoor prikkelbaar reageren.

Kindvriendelijke hondenrassen

Hoe Leer je kinderen omgaan met kindvriendelijke hondenrassen?

Dat ze de hond nooit pijn mogen doen.

Als de hond op zijn plekje (bench of mand) ligt, zit of staat laat je hem met rust.

Als de hond wegloopt of gromt, dat je hem met rust laat.

Leer ze nooit met hem te spelen zonder ouderlijke toestemming of toezicht.

Eten en drinkenbak moeten ze best afblijven, dit telt ook voor snoepjes en kauwbeentjes.

Ga niet op honden af of aai ze niet zonder de toestemming van de eigenaar.

Laat nooit je kind alleen met de hond.

Maak je hond ook veel dingen gewoon, raak hem van pups af overal aan zodat die aanraking gewend is.

Doe af en toe gek in de zin van; spring eens rond zodat hij die bewegingen van kleins af gewoon is.

Zoals eerder vermeld kan elk hondenras met kinderen prima samen, ik zal hier een aantal hondenrassen noemen en beschrijven die het meest populair zijn met mensen met kinderen.

kindvriendelijke hondenrassen:

Golden Retriever

De schofthoogte van een Golden Retriever ligt tussen de 50 en de 60 cm. Het gewicht tussen de 25 en de 35 kg. Deze levendige, krachtige hond heeft een golvende vacht en een waterbestendige ondervacht. Ze verliezen dagelijks wat haartjes maar in de ruif periode is dit wel wat meer. Toch 1maal in de week eens goed borstelen om de meeste losse haren te verwijderen. Af en toe een bezoek aan een trimsalon is wel aan te raden.

Ze zijn betrouwbaar en vriendelijk van aard. Het zijn slimme honden die snel aanleren, maar hebben veel beweging nodig, dus een dagelijkse grote wandeling of hem laten loslopen op een hondenweide is wel noodzakelijk.

Zoals de naam al laat horen (retriever betekent ophalen) gaan ze graag dingen apporteren, dus een leuke bal of een ander speeltje (die te verkrijgen zijn in eender welke dierenwinkel ) dat je makkelijk kan wegsmijten is zeker een goed idee om samen te spelen.

Golden Retriever Geheimen
Wil je u golden retriever opvoeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond die jou en je familie jaren van plezier zal brengen koop dan dit e-book van Gerard de Goede.

meer info klik hier

Labrador

Deze hond heeft een kortere vacht dan de golden retriever. Buiten zichtbare verschillen hebben ze veel gemeenschappelijk. De Labrador bestaat in drie verschillende kleuren chocoladekleurig(bruin), zwart of geel (blond). Het gewicht zit tussen de 30 en de 35kg. De schofthoogte tussen de 55 en de 60 cm. Ze werken graag voor en met hun baas, zijn intelligent en vriendelijk.

Net zoals de golden retriever hebben ze veel beweging nodig. Als je zou beslissen om met je labrador aan jacht training te doen zal je deze negen op de tien helemaal zien openbloeien aangezien ze dit zeer graag doen.

Newfoundlander

Deze zachtaardige hond is zeer krachtig. De schofthoogte ligt tussen de 64 en de 71 cm. Het gewicht tussen de 45 en de 70 kg. Een teef is natuurlijk kleiner en lichter dan een reu vandaar de grote schommeling soms.

Ze stralen zachtheid uit, zijn zelfbewust, intelligent aanhankelijk en zachtmoedig. Maar zijn beschermend naar het gezin toe. Vergeet niet dat ze oorspronkelijk gefokt zijn om te waken. De vacht heeft een dubbele waterafstotende laag waardoor ze makkelijk in het water kunnen zonder kou te hebben, ze zwemmen over het algemeen wel graag. Deze vacht heeft wel de nodige verzorging nodig. Elke dag even borstelen en 1 keer per week doorkammen. Ook af en toe een bezoek aan het trimsalon is geen overbodige luxe. Een stevige wandeling elke dag is een vereiste.

Cavelier king charles spaniel

Deze sportieve, aanhankelijke en vriendelijke hond is ongeveer een 35 cm hoog van schoft en weegt tussen de 5 en de 8 kg.

De vacht is zijdeachtig, lang en niet krullend maar golvend. Ze bestaan in de kleuren ruby (dieprood), blenheim (wit met kastanje rode platen), black and tan (zwart met roodbruine aftekening), of tricolor (zwartwit met roodbruine aftekening). Over het algemeen zijn ze sociaal naar andere mensen en dieren toe. Ze zijn bijna nooit nerveus ,niet geneigd om te blaffen en doordat ze slim zijn makkelijk te trainen. Dagelijks borstelen om klitten te voorkomen is aangeraden. Dit ras moet niet getrimd worden, goede oor verzorging is wel nodig. Ze houden van lange wandelingen en samen sporten, ook zoekspelletjes vinden ze wel leuk.

Cocker spaniel

Deze compacte maar stevige hond bestaat in verschillende kleuren. Schimmel(wit en gekleurde haren door elkaar), rood, chocolade, zwart, rood-wit, zwart-wit en chocolade-wit. De schofthoogte ligt tussen de 30 en 40 cm, het gewicht is tussen de 10 en 15kg. Deze zijn intelligent, nieuwsgierig, levendig en opgewekt. Ze hebben veel energie, dus een omheinde wei of een grote wandeling is wel nodig. Om klitten te vermijden regelmatig borstelen.

Berner sennenhond

Sterk, krachtig en groter dan gemiddeld. Ze hebben een bruinrode aftekening op de zwarte basiskleur, een witte borst en een aftekening op het hoofd en voeten. Het gewicht ligt tussen de 40 en55 kg, de schofthoogte is tussen de 60 en 70 cm. Deze zijn onbevreesd, zelfzeker, waakzaam, opmerkzaam, aanhankelijk naar mensen en moedig. Ze hebben een gemiddeld temperament en zijn volgzaam. Ook zijn ze slim en leren snel aan. Dit hondenras heeft ook veel beweging nodig en gaan dus graag op wandel. Samen spelen is voor hen dus zeker ook geen probleem. 2 a 3 keer per week goed borstelen is wel noodzakelijk.

kindvriendelijke hond-welk hondenras kies je?lk hondenras

Voor elk hondenras telt: geef ze voldoende beweging zodat ze zich niet gaan vervelen en zeer belangrijk een consequente opvoeding, dan mogen kinderen geen probleem zijn.