Lekkere hondenijsjes om je hond koel te houden nu.

Lekkere hondenijsjes is één van de manieren om je hond de nodige afkoeling te geven op deze warme zomer dagen. Maar wat je vooral niet aan je hond mag geven zijn room-en softijs deze zijn meestal gemaakt van koemelk waar lactose inzit, en dit net een stof is waar honden niet goed tegen kunnen. Daardoor kunnen ze maag-en darmklachten van krijgen. Ook kunnen er ingrediënten inzitten waar je hond niet tegen kan zoals chocolade, teveel suiker en allerlei kleur-en smaakstoffen. Daarom is het beste dat je voor u hond zelf ijs maakt of in de winkel speciaal ijs voor honden koopt. 

welke hondenijsjes zijn er allemaal?

hondenijsjes smoofl:

hondenijsjes

Smoofl hondenijs watermeloen

hondenijsjes

Smoofl hondenijs pindakaas

hondenijsjes

Smoofl hondenijs appel

Zelf hondenijsjes maken:

Hier enkele hondenijsjes recepten die je snel en gemakkelijk zelf kunt maken.

hondenijs met fruit: neem een potje vul met wat water voeg er enkele stukken fruit bij naar keuze( let wel op dat dit fruit is dat niet giftig is voor honden). zet een nachtje in de vriezer en klaar. 

je kunt dit ook maken door het fruit te mixen met wat water erbij dan in kleine potjes verdelen in de vriezer een nacht en klaar.

Het fruit kun je ook vervangen door groenten, of doe je water in een potje met wat hondenkoekjes groenten of fruit erbij en in de vriezer.

Een andere manier is om het water te vervangen door yoghurt met wat fruit erbij of gewoon enkel yoghurt invriezen.

banaan pindakaas ijsje: mix een banaan met een lepel pindakaas een paar hondenkoekjes erbij invriezen en klaar. 

 

Waar let je op bij het geven van het hondenijs?

  • Spoel het ijsje eerst even af onder de kraan. Anders kan je hond met zijn tong of lippen aan het hondenijsje blijven plakken.
  • Als je voor de eerste keer u hond een ijsje geeft begin dan met een kleine portie zo kun je zien of hij het lekker vind en dat hij ervan geniet of het te snel binnen schrokt.
  • Als je hond niet goed kan tegen zuivelproducten geef hem dan zeker geen yoghurt vervang dit dan door iets anders.
  • als laatste geef het ijsje liefst buiten anders word het een knoeiboel binnen.

Kong ijsje maken:

Kong ijsje recept: neem een halve banaan, een halve appel, 4 eetlepels yoghurt mix alle tot een gladde mix. Zet de kong recht dek hem af aan de onderkant met vershoudfolie, vul de kong met de gladde mix maar niet volledig. Zet een nachtje in de vriezer, voor je hem aan je hond geeft haal je eerst de vershoudfolie eraf en dan spoel je hem even met koud water.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *