Likmat hond: De ultieme traktatie voor je hond nu!

De likmat is een geweldige manier om je hond te verwennen en te vermaken. Maar wist je dat likmatten ook een handige oplossing kunnen bieden voor bepaalde gedragsproblemen bij honden? Een van de meest voorkomende gedragsproblemen bij honden is angst en stress, wat kan leiden tot overmatig blaffen, destructief gedrag en andere ongewenste symptomen. Gelukkig kan de likmat een nuttige tool zijn om deze problemen te verminderen en je hond te helpen ontspannen. Door de zachte en stimulerende textuur van de likmat, kan je hond zich concentreren op het likken en kauwen, waardoor hij zich minder angstig voelt en zijn stressniveau verlaagt. Bovendien kan de likmat ook worden gevuld met verschillende soorten voedsel of snacks, waardoor het een nuttige afleiding is. Als je dus op zoek bent naar een effectieve manier om de angst en stress van je hond te verminderen, dan is de likmat een handig hulpmiddel dat het proberen waard is!

De beste likmat uit ons uitgebreid onderzoek is

AFP Bone Appetit - Tasty Bone Lick Mat

likmat
 • Mooi design
 • Mooi materiaal
 • Stevig
 • Niks op aan te merken

De AFP Bone Appetit – Tasty Bone Lick Mat is een geweldige oplossing voor honden die te snel eten en daardoor gezondheidsproblemen kunnen ontwikkelen. Met de verschillende reliëfs in de likmat wordt het voor uw hond een uitdaging om het voer eruit te krijgen, wat schrokken voorkomt en zorgt voor een gezonde eetgewoonte.

Zowel voor droog als vers voer

Kan worden gevuld met verschillende soorten lekkernijen om uw hond te vermaken en te voorkomen dat hij zich gaat vervelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om yoghurt, pindakaas of andere lekkernijen op de likmat te smeren. Dit zorgt voor een leuke en uitdagende manier van voeren, waardoor uw hond langzamer en meer gecontroleerd zal eten.

Kan op bijna elke ondergrond worden bevestigd

Zowel horizontaal als verticaal, dankzij de stevige zuignappen aan de achterkant van de mat. Dit maakt het mogelijk om de likmat te gebruiken als afleiding tijdens andere activiteiten, zoals douchen, nagels knippen of vachtverzorging.

Duurzaam en veilig materiaal 

Kan gemakkelijk worden schoongemaakt. Het is een geweldige manier om uw hond gezond en actief te houden en om te voorkomen dat hij te snel eet. Door de Bone Appetit – Tasty Bone Lick Mat te gebruiken, zorgt u voor een leuke en uitdagende manier van voeren en draagt u bij aan de gezondheid en het welzijn van uw hond.

Beste likmat, voermat of anti-schrok mat Top-5

likmat

1. 

AFP Bone Appetit – Tasty Bone Lick Mat

Likmat

2. 

FURTASTIC Multifunctionele likmat hond 4-in-1

Anti-schrok mat

3. 

HappyDog Likmat Hond

voermat

4. 

Licki Mat – UFO – Likmat

likmat

5. 

HUND IST KÖNIG Lekmat hond met gepatenteerde structuur + zuignappen

Top-3 beste likmat honden uitgelicht!

1. FURTASTIC Multifunctionele anti-schrok mat hond 4-in-1

Likmat
 • Mooi design
 • BPA-vrij en voedselveilig siliconen
 • Anti-slip onderkant
 • Redelijk prijzig

De FURTASTIC® Multifunctionele Snuffelmat is een veelzijdig product dat een positieve impact heeft op het leven van je hond. Het biedt niet alleen entertainment en plezier, maar ook diverse voordelen voor de gezondheid en het welzijn van je huisdier. Hieronder vind je een uitgebreide productomschrijving van de FURTASTIC® Multifunctionele Snuffelmat.

 • Snuffelmat

Het unieke ontwerp maakt het gemakkelijk om voedsel te verstoppen en je hond te laten zoeken naar de traktaties. De snuffelmat is ideaal voor honden die graag hun neus gebruiken en graag op zoek zijn naar voedsel. Het helpt de hond om zijn natuurlijke instincten te gebruiken en is een geweldige manier om je hond mentaal uit te dagen en te stimuleren.

 • Likmat

De snuffelmat is ook te gebruiken als likmat. Je kunt er vochtig voedsel zoals natvoer, pindakaas of yoghurt op smeren en je hond zal zijn best moeten doen om alles eraf te likken. De textuur van de mat zorgt ervoor dat je hond meer moeite moet doen om al het lekkers te kunnen oplikken. Dit is een geweldige manier om je hond bezig te houden en hem mentaal te stimuleren.

 • Anti-schrokbak

Kan ook gebruikt worden als anti-schrokbak. Voor honden die te snel eten, kan de mat helpen om hun eetgedrag te veranderen. Door voedsel in de snuffelmat te verstoppen, dwingt de hond om langzamer te eten. Dit is beter voor de spijsvertering en voorkomt dat je hond te veel lucht binnenkrijgt tijdens het eten.

 

 • Gemakkelijk schoon te maken

Is gemaakt van voedselveilig siliconen en is gemakkelijk schoon te maken. Je kunt de mat eenvoudig afspoelen onder de kraan of in de vaatwasser doen. Hierdoor blijft de mat hygiënisch en schoon en kan hij keer op keer gebruikt worden.

 • Geschikt voor verschillende huisdieren

De FURTASTIC® Multifunctionele Snuffelmat is niet alleen geschikt voor honden, maar ook voor andere huisdieren zoals katten. Het is een geweldige manier om je huisdieren mentaal te stimuleren en ze bezig te houden. De mat is gemaakt van duurzaam materiaal en kan gebruikt worden door huisdieren van verschillende groottes.

2. HappyDog voermat Hond

Anti-schrok mat
 • Zuignappen
 • Mooi materiaal
 • Stevig
 • Niks op aan te merken

De HappyDog Likmat is een innovatief hondenspeelgoed dat speciaal is ontworpen om honden te helpen bij het langzamer eten van hun maaltijden. Als jouw hond zijn voedsel te snel opslokt, kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen en een ongemakkelijk gevoel in de maag. Met de HappyDog Likmat kunnen honden hun voedsel langzamer eten en zo een goede spijsvertering bevorderen.

Veelzijdig te gebruiken

Geschikt voor allerlei soorten voer, zoals droog- en natvoer, pasta’s en snacks. Je kunt de mat ook gebruiken om je hond af te leiden tijdens het borstelen of schoonmaken. De groeven in de mat bemoeilijken de voedselopname, waardoor je hond moet werken voor zijn maaltijden en traktaties. Dit bevordert niet alleen de spijsvertering, maar zorgt ook voor langdurig eetplezier voor je hond.

Voorzien van antislip zuignappen aan de onderkant

Waardoor de mat stevig op zijn plaats blijft. Hierdoor kun je de mat gemakkelijk bevestigen aan gladde oppervlakken zoals glas of tegels. Dit voorkomt dat de mat verschuift terwijl je hond eet en biedt meer stabiliteit tijdens het gebruik.

Gemaakt van duurzaam en veilig siliconen materiaal 

Wat betekent dat het bestand is tegen hoge temperaturen en gemakkelijk schoon te maken is. De mat kan eenvoudig worden gereinigd in de vaatwasser of met de hand worden gewassen met warm water en zeep.

Kortom, de HappyDog Likmat is een multifunctioneel en praktisch hondenspeelgoed dat helpt om de gezondheid en het welzijn van je hond te bevorderen. Met de Likmat kun je jouw hond een leuke en interactieve manier bieden om langzamer te eten en tegelijkertijd te genieten van heerlijke traktaties.

3. Licki Mat - UFO - Likmat

voermat
 • Mooi design
 • Mooi materiaal
 • Anti-slip
 • Niks op aan te merken

De Licki Mat is een uniek voer- en likspeeltje voor honden, ontworpen om uw hond bezig te houden tijdens het voeden. De ufo-vormige mat is voorzien van vier zuignappen op de achterkant, waardoor het op verschillende oppervlakken kan worden bevestigd, zoals op tegels, ramen of zelfs op badkamermuren. Hierdoor kunt u uw hond bezig houden terwijl u andere taken uitvoert, zoals het wassen of kammen van uw hond.

Extra rand van de Licki Mat 

Zorgt ervoor dat het voedsel of de traktatie van uw hond niet gemakkelijk kan wegglijden, waardoor uw hond langer bezig zal zijn met het uit de mat likken van zijn lekkernij. Dit zorgt ervoor dat de eet tijd van uw hond wordt verlengd, wat bijdraagt aan een betere spijsvertering.

Deze is geschikt voor allerlei soorten smeerbaar voedsel, zoals yoghurt, pindakaas of de favoriete pasta van uw hond. U kunt de mat zelfs in de vriezer plaatsen om het voedsel te bevriezen, waardoor het nog uitdagender wordt voor uw hond om het voedsel uit de mat te likken. Dit maakt het speeltje niet alleen leuk en uitdagend, maar ook stimulerend voor de hersenen van uw hond.

Gemaakt van non-toxisch TPR-materiaal 

Dat veilig is voor uw hond om te likken en te eten. Na gebruik kunt u de mat gemakkelijk schoonmaken in de vaatwasser, wat het onderhoud eenvoudig maakt.

Kortom, als u op zoek bent naar een speelgoed dat uw hond bezig houdt tijdens het voeden en tegelijkertijd een positief effect heeft op zijn of haar spijsvertering en hersenstimulatie, dan is de dit een perfecte keuze.

Wat is een likmat?

Een likmat is een platte mat of plaat met reliëf dat speciaal ontworpen is voor honden. De mat is gemaakt van veilig en duurzaam materiaal en kan gevuld worden met verschillende soorten voedsel, zoals natte of droge voeding, pindakaas, yoghurt of andere lekkernijen. Het reliëf in de likmat maakt het moeilijker voor de hond om het voedsel eruit te krijgen, waardoor de hond langer bezig is met het eten en minder snel zal schrokken. Dit is vooral nuttig voor honden die te snel eten en daardoor gezondheidsproblemen kunnen ontwikkelen. Een likmat kan ook gebruikt worden om verveling te voorkomen en de hond op een leuke en uitdagende manier te voeren.

Hoe werkt een likmat?

Een likmat werkt door het voedsel dat erop geplaatst wordt vast te houden in de reliëfs van de mat. De hond moet dan zijn tong gebruiken om het voedsel uit de mat te likken. Dit maakt het moeilijker voor de hond om het voedsel snel op te eten en stimuleert het natuurlijke likgedrag van de hond. Hierdoor wordt de hond langer bezig gehouden tijdens het eten en zal hij minder snel schrokken.

Een likmat kan ook gebruikt worden om de hond af te leiden en te vermaken. Door bijvoorbeeld pindakaas of yoghurt op de likmat te smeren, kan de hond zich concentreren op het likken van de mat en zal hij minder snel afgeleid zijn door andere zaken in zijn omgeving.

Likmatten zijn ook nuttig voor honden die tandheelkundige problemen hebben. Door het likken van de mat wordt de tong van de hond gestimuleerd, wat kan helpen bij het verwijderen van tandplak en het masseren van het tandvlees.

Deze zijn veilig en eenvoudig te gebruiken en zijn een handig hulpmiddel voor hondeneigenaren die hun hond willen helpen om op een gezonde en rustige manier te eten.

Wat doe je op een Likmat voor honden?

Op een likmat voor honden kun je verschillende soorten voedsel smeren, afhankelijk van de smaakvoorkeur van je hond en het doel van het gebruik van de likmat.

Je kunt bijvoorbeeld droog voedsel, zoals brokjes of kauwsnacks, op de likmat strooien. Door de reliëfs in de mat wordt het voedsel vastgehouden, waardoor je hond langer bezig is met likken en zijn voedsel niet zo snel zal doorslikken. Hierdoor wordt het schrokken verminderd en kan het helpen bij het voorkomen van spijsverteringsproblemen, zoals overgeven, winderigheid of diarree.

Je kunt ook nat voedsel gebruiken, zoals pindakaas, yoghurt of appelmoes, om je hond te vermaken en af te leiden. Het uitlikken van de mat zorgt voor een mentale uitdaging en kan verveling bij je hond verminderen. Bovendien kan het nuttig zijn om de hond af te leiden tijdens bijvoorbeeld het borstelen of knippen van de nagels.

Let er wel op dat je niet te veel voedsel op de likmat smeert en dat je hond toezicht houdt tijdens het gebruik. Bovendien is het belangrijk om de likmat na gebruik goed schoon te maken om bacteriegroei te voorkomen.

Waar let je op bij de aankoop van een likmat

 • Materiaal: Kies voor een likmat gemaakt van veilig en duurzaam materiaal, bijvoorbeeld siliconen of rubber. Vermijd likmatten die gemaakt zijn van giftige materialen of die snel kunnen scheuren of afbrokkelen.

 • Maat en vorm: Kijk voor één die geschikt is voor de grootte van je hond en de hoeveelheid voedsel die je wilt gebruiken. Er zijn verschillende maten en vormen beschikbaar, van kleinere likmatten voor puppies tot grotere maten voor grote honden.

 • Reliëfs en patronen: Kies voor een likmat met reliëfs en patronen die zorgen voor een uitdaging voor je hond en het schrokken verminderen. Hierdoor is je hond langer bezig met likken en zal hij zijn voedsel niet zo snel doorslikken.

 • Zuignappen: Aan de onderkant, zodat deze stevig op de ondergrond blijft zitten en niet verschuift tijdens gebruik.

 • Onderhoud: Neem één die gemakkelijk schoon te maken is en vaatwasmachinebestendig is. Zo voorkom je bacteriegroei en kun je de likmat hygiënisch gebruiken.

 • Merk en prijs: Kies voor een betrouwbaar merk en let op de prijs-kwaliteitverhouding. Soms kan het de moeite waard zijn om iets meer te investeren in een goede likmat die lang meegaat en veilig is voor je hond.

Hoe onderhoud je u voermat?

Het onderhoud van een likmat voor je hond is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze hygiënisch en veilig blijft voor je huisdier. Hier zijn een paar tips voor het onderhoud van je likmat:

 • Regelmatig schoonmaken: Reinig de likmat na elk gebruik met warm water en zeep om restjes voedsel en bacteriën te verwijderen. Afhankelijk van hoe vaak je de likmat gebruikt, kun je deze ook wekelijks in de vaatwasser plaatsen.

 • Gebruik veilige schoonmaakmiddelen: Gebruik alleen milde en veilige schoonmaakmiddelen om de likmat schoon te maken. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende reinigingsmiddelen die de likmat kunnen beschadigen.

 • Droog houden: Laat de likmat na het schoonmaken goed drogen voordat je hem opnieuw gebruikt. Hierdoor voorkom je dat er bacteriën op de likmat blijven zitten en vocht vasthoudt.

 • Controleer op beschadigingen: Zoals scheuren of barsten, en vervang deze indien nodig. Beschadigde likmatten kunnen gevaarlijk zijn voor je hond.

 • Bewaar op een droge en schone plaats: Hierdoor voorkom je dat er vuil en bacteriën op de likmat komen en blijft deze langer hygiënisch.

Met deze tips kun je je likmat voor je hond goed onderhouden en ervoor zorgen dat deze veilig en hygiënisch blijft voor je huisdier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *