Mijn hond eet gras.

Als je hond gras eet ongeacht de leeftijd is dit vrij normaal. Sommige honden eten gras omdat ze op dat moment een voedingsgebrek hebben en sommige omdat ze dan makkelijker kunnen braken als er iets op hun maag ligt.

mijn hond eet gras

Is het erg als mijn hond gras eet?

Je hoort wel eens zeggen dat honden enkel gras eten als ze ziek zijn. Maar uit een studie is gebleken dat slechts 8% van de honden die gras eten effectief aan een ziekte lijden of op dat moment ziek zijn. 22% van de honden braakt na het eten van gras. De reden dat de hond braakt ligt niet bij het gras eten zelf maar vaker doordat ze al last hadden van hun darmen of maag.

Als je hond echter veel gras begint te eten en daarna telkens braakt kan je best je dierenarts raadplegen, want dit kan wijzen op een darm en/of maag probleem. Als je hond daarbij nog eens andere symptomen zoals afvallen, diarree, buikpijn of frequent braken vertoond meld je dit best ook. Jongere honden eten ook vaker gras dan oudere omdat het spijsverteringsstelsel van jongere honden minder ontwikkeld is.

Wat doe je als je hond dit te vaak doet?

Als je hond te vaak gras eet kan je dit het beste beperken door gestoomde of rauwe groenten toe te voegen aan de voeding van je hond. Let er wel op dat niet alle groenten of fruitsoorten goed zijn voor je hond, en sommige zelfs giftig. Dus lees je daar goed over in of laat je adviseren door je dierenarts.

Waar moet ik opletten als mijn hond gras eet?

Let er op dat je hond geen besproeid gras eet of gras waar rattenvergif of dergelijke in de buurt ligt. Er zijn ook planten die giftig zijn voor je hond. Sommige honden zijn geneigd om gras te eten uit verveling, dus let daarom ook op als je u hond in je eigen tuin laat dat daar geen giftige planten staan. Hetzelfde voor in je huis zie dat als je planten heb staan even nagaat als die niet giftig zijn voor je hond, is dit zo zet ze dan zeker op een plaats waar je hond niet aan kan. Wil je toch een plant in de woonkamer die op de grond staat kies dan een niet giftige plant voor de hond zoals de bamboepalm, areca palm, bananenplant, calathea en de graslelie.

Sommige honden hebben na het eten van gras last met poepen, omdat het gras niet volledig verteerd is of omdat enkele grassoorten taai en scherpe randen hebben. Soms zal je als hondeneigenaar een te lange grasspriet uit de hond zijn/haar achterwerk moeten trekken. Het gebeurt niet vaak, maar soms kan een hond een verstopping krijgen door het gras dat blijft vastzitten. Op het gras kunnen ook parasieten zitten die darm of maagklachten kunnen veroorzaken. zoals eerder vermeld, hou dus best je hond in het oog dat hij niet teveel gras eet.

Wat moet je vooral onthouden over het eten van gras door mijn hond?

Het is normaal dat je hond af en toe gras eet.

Eet je hond vaak gras en braakt dan frequent of heeft hij daarbij ook vaak diarree, contacteer je dierenarts dan.

Let op voor gif in je tuin en giftige plantensoorten.

Voeg groenten of fruit toe aan je hond zijn voeding, dit hoeft zeker niet elke dag en niet elke hond reageert hetzelfde op bepaalde groente of fruitsoorten. dit moet je even zelf ondervinden.

Hier enkele voorbeelden van niet giftige kamerplanten:

De mooiste vakantiewoningen te huur in de Ardennen.