puppy Poedel benodigdheden.

puppy Poedel benodigdheden. Wat heb je nodig?

Of je nu een pup in huis haalt of een hond adopteert maakt niet uit, maar deze spullen kan je best in huis halen:( over elk speeltje, voerbak, Bench heeft ieder een mening), hier worden enkel dingen opgenoemd als tips en wat echt noodzakelijk is voor je hond je kunt er zover ingaan als je zelf wilt.

benodigdheden puppy poedel

In de auto:

Bench met een bodembedekker. Er zijn verschillende soorten benches die je achteraan in de koffer van je wagen kan plaatsen. Houd dus rekening met de grote van je koffer maar zeker ook met de grote van je hond als die nu eenmaal volgroeid is (je kan natuurlijk altijd een andere blijven kopen ook).

Hier enkele links voor aanschaf van je autobench

Als je de hond mee op de bank neemt maak je hem vast met een speciaal riempje dat je in het slot van je autogordel kan bevestigen en vastmaakt aan de halsband (of gareeltje) met de andere kant. Deze zijn ook te verkrijgen bij zooplus zeker is een kijkje nemen.

Er bestaat ook een rek of net dat speciaal gemaakt is om je hond in de koffer te houden zonder bench. Als je voor deze optie kiest , weet dan wel dat deze niet zo veilig is, aangezien de hond los zit. Je kan deze wel altijd in combinatie gebruiken met een riempje zoals hierboven beschreven staat.

Lees je hiervoor goed in als je naar het buitenland gaat met je hond, want in sommige landen is het verplicht dat je hond is vastgemaakt in de wagen of in een Bench moet zitten.

met je puppy Poedel op stap:

Een goed passende halsband (als je deze aandoet en je kan er je vingers tussen steken zonder dat de hond deze zelf over zijn hoofd krijgt is die goed van maat).

Je hebt verschillende halsbanden. Je hebt er met gespsysteem of met een kliksysteem. Bij een pup raad ik aan een halsband te nemen die je kunt verstellen. Deze groeit mee met de hals van je hond. Een simpele nylon halsband is meer dan genoeg. Heb je het liever wat mooier, kan je kiezen voor een lederen halsband die je kan verstellen. Eens je hond volgroeid is kan jezelf kiezen voor een leuke, stoere of moderne halsband.

Hou met de keuze van halsband rekening dat deze comfortabel moet zitten voor de hond en stevig genoeg.

Je kan ook kiezen voor een gareel. Deze heb je ook in verschillende uitvoeringen en materialen. Een gareel is goed als je een hond hebt die graag ontsnapt uit de halsband, maar persoonlijk vind ik dat je u hond minder onder controle kunt houden in bepaalde situaties. Dit is 1 van de redenen waarom vele hondenscholen je verplichten een halsband te gebruiken. Ikzelf gebruik enkel een gareel als we lange wandelingen doen op plaatsen waar er weinig verkeer of andere mensen komen. Je kan beide ook combineren, maar dat is zeker in het begin niet makkelijk en je moet een lijn hebben met 2 aansluitingen die je aan de halsband vastmaakt en de andere aan het gareel.

Om een halsband of gareel te passen kan je de hond best meenemen of goed alles opmeten. Dit telt natuurlijk niet voor een puppyhalsband, je kan ook gewoon een verstelbare nemen.

Een lijn:

Je hebt veel verschillende soorten lijnen. Net zoals bij de halsbanden zijn ze verkrijgbaar in verschillende lengtes en materialen.

De standaard lijn is 1m20. In het begin kan je voor u puppy poedel 1 nemen van nylon. Je hebt platte, brede, dunne, dikke of ronde lijnen. Ik zelf verkies een ronde lijn omdat ik vind dat platte lijnen snijden in je hand, maar dit is u eigen keuze natuurlijk. Voor een hondenschool volstaat een standard lijn van 1m20. Ga je wandelen waar je hond aangelijnd moet blijven , maar toch je hond een beetje vrijheid en snuffelplezier wil gunnen kies dan voor een lange lijn. Ook hierin heb je veel keuze. Je kan gaan voor een rol lijn beter bekend als flexilijn (hier zijn voor en tegenstanders van), andere kiezen dan weer voor een lang touw ,lange lijn of trainingslijn.

Een flexilijn bestaat voor honden van elk gewicht, let daarop.

Waar kun je dit allemaal kopen als je voor kwaliteit gaat en iets meer wilt betalen raad ik jullie deze winkel aan

Wat heb je nodig voor thuis:

Je kan gaan voor een bench of een afgesloten plekje voor je puppy Poedel. Een bench kan helpen bij het zindelijk maken van je pup, maar kan later ook dienen als veilig plekje voor je hond. Als je de bench gebruikt om je hond zindelijk te maken zie dan dat deze niet te groot is of anders voorzie je iets waarmee je de bench kunt verkleinen, de reden daarvoor is dat een hond (normaal) niet plast of poept waar hij/zij slaapt. Ik zeg wel normaal je hebt altijd uitzonderingen die dit wel doen. Er zijn voor en tegenstanders om je hond in de bench te laten wanneer je niet thuis bent, maar dit maakt ieder voor zich uit.

Een kussen of een mand:

Als je hond niet in de zetel mag liggen geef hem dan een ander plekje om zacht te liggen zoals een kussen of een mand.

Als je u beste vriend 1maal in de zetel laat moet je weten dat dit voor altijd mag. Wil je dit niet leer het dan vanaf dag 1 af. Een hond begrijpt niet wanneer het wel zou mogen en wanneer niet. kom je thuis en ligt hij/zij in de zetel terwijl het niet mag, laat dit dan direct weten aan hem.

Bij huisdierzaak.nl kun je eens kijken voor verschillende soorten kussens en manden voor je hond.

Eten en drinken:

Er zijn verschillende mooie en leuke drink en voer bakken, maar ook heel simpele. Voor de hond maakt dit niets uit. Voor een grotere poedel is het beter om een drink en voerbak op een voet te nemen, een staander. Zo hoeft de hond zich niet te veel te bukken om te eten en te drinken. Voorzie voldoende vers water per dag. Voor het eten ga ik in een volgend blog bericht er uitgebreider erover praten.