Welke autobench voor je hond?

Wat is een autobench?

Een autobench is een veilige manier om je hond mee te vervoeren als jullie op stap gaan met de auto. Zorg er voor dat je de autobench eerst leuk maakt voor je hond. Dit kun je doen door zijn eigen kussen of deken in de bench te leggen, of je hond te trakteren op een snoepje of door zijn lievelingsspeeltje in de bench te leggen.

Waarom een autobench?

Een autobench bied tal van voordelen zowel voor de hond als voor de baas.

De eerste reden voor een keuze van een autobench is voor de veiligheid van zowel jij als voor je hond denk maar wat er gebeurd bij een ongeval wanneer je hond los zit in de wagen.

Dat je hond niet kan gaan lopen nadat je een ongeval hebt gehad.

Je bent niet afgeleid tijdens de rit want je weet waar je hond zit.

Na een wandeling in slecht weer kan je hond best wel vuil zijn zo blijft je wagen netjes als je hond in zijn autobench zit.

Hij kan niets stukbijten in de wagen.

En in sommige landen is het zelfs verplicht om u hond vast te zetten in je wagen. Voor meer informatie kan je best is zien op de website van LICG

welke autobench voor je hond

Welke autobench maat voor je hond?

Indien je een bench gaat kopen voor een hond die het volwassen formaat al heeft bereikt. Kun je dus een handige rekensom te maken.

Schofthoogte van de hond opmeten

We beginnen makkelijk met het opmeten van de schofthoogte van de hond. De schofthoogte meet je dus door vanaf de grond langs de voorpoten van de hond te meten richting de schoft. Het getal dat daar uitkomt is de schofthoogte. Hier hoeven we verder geen ingewikkelde berekeningen te doen. Het getal wat daar uitkomt bepaalt dus de breedte van de bench. Dus wanneer jouw hond een schofthoogte heeft van 52cm dan moet de breedte van de bench minimaal 52 cm zijn.

De ruglengte van de hond opmeten

De ruglengte meet je correct vanaf net achter de kop (dus achter de oren) tot de staartaanzet van de hond. Deze lengte van de rug bepaalt de lengte van de bench en moet voor een juiste berekening met 25% verhoogd worden. Dus heeft jouw hond, gemeten vanaf net achter de kop en tot de staartaanzet een ruglengte van 60 cm dan verhoog je 60cm met 25% = 75 cm.

Of nog beter uitgelegd: 60cm x 1,25 = 75cm

De ruglengte van de hond bepaalt de lengte van de bench. Heeft jouw hond dus een ruglengte ven 60 cm dan zal de bench minimaal 75 cm lang moeten zijn.

klik hier voor meer info

Zijn er nog andere middelen om je hond veilig te vervoeren in de kofferbak?

Gordel voor honden.

Een hondengordel bestaat uit een tuigje en een riempje wat in de gordelhouder van u auto gaat. Deze hondengordel zorgt ervoor dat uw hond vast zit in de auto en u niet kan afleiden door onverwachtse bewegingen dat kan leiden tot verkeersonveilige situaties. In heel veel landen is het verplicht om uw hond veilig te vervoeren en is een hondengordel de minimale vereiste.